Treball Vacances De Pasqua

Páginas: 3 (688 palabras) Publicado: 24 de abril de 2015
COMENTARI AUSIÀS MARCH

1. TEMA DEL POEMA:

El tema del poema és la defensa de l'amor espiritual en contraposició a l'amor carnal.

2. BREU RESUM DE L'ARGUMENT (ESTROFA PER ESTROFA):

En la primeraestrofa el poeta fa una comparació entre una situació de supervivència, en la que una persona no sap per qui dels dos menjar decantar-se amb la situació en la qual ell es troba i en la que no sap aquina de les dues dones elegir.

En la segona estrofa l’autor ens aclareix que en realitat la seua elecció no és entre dues dones i no en la forma d’amar a una sola dona, és a dir, no sap si amar-laespiritualment o de forma carnal. Finalment l’autor es decanta per l’amor espiritual.

En la tercera estrofa el poeta ens diu que ell no és tan innocent com per a no vorer els avantatges de l’amor carnali que el seu cor, no cast, estava congoixat o espantat per la decisió que havia pres, ja que suposaria perdre aquella cosa tan delitable per a ell. En aquesta estrofa també justifica l’amor carnaldient que amb aquest tipus d’amor es pren el veritable amor.

En la quarta estrofa el poeta desmenteix la raó que ha donat anteriorment per a defensar l’amor carnal. Els arguments que dona don quel’enteniment a parlar no caduca mai, és a dir, no acaba mai en canvi l’amor carnal si, ja que no és més que apetit brutal i atracció per la complexió del cos, cosa que canvia amb el pas del temps, i que sirealment l’amant poguera vorer l’interior d’aquell cos, i l’interior de la persona segurament el seu amor no seria defensat.

En la cinquena estrofa sen’s diu que l’interior de la persona és el querealment venç la sensualitat del cos, ja que en ell es troba tot allò que és just i tot allò que és voluntat del guiador, és a dir, de Déu, qui es guia per enteniment i per cordura, ja que ell és savi.En la sisena estrofa es fa una declaració al cos, dient que l’amor i els desitjos que se senten cap a ell no són importants i que són passatgers, que l’amor carnal és un delit i que tots els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Valenci Pasqua
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Mes vacances

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS