Tres Sombreros De Copa

Páginas: 27 (6748 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
Introducció
L'adolescència és un període en el desenvolupament biològic, psicològic, sexual i social immediatament posterior a la infantesa i que comença amb la pubertat. El seu rang de durada varia segons les diferents fonts i opinions mèdiques, científiques i psicològiques, però generalment s'emmarca seu inici entre els 10 a 12 anys, i la seva finalització als 19 o 20.
En l'adolescència enspodem donar compte de lo confús que és aquesta etapa del desenvolupament en aquesta societat moderna en que vivim. Els adolescents experimenten incertesa i ansietat perquè el seu paper social no està clarament definit. Podem recordar els conflictes d´aquest període, quan veiem un adolescent proper a nosaltres intentant resoldre dilemes similars als que nosaltres mateixos vam trobar. De vegades,conflictes trivials prenen una importància monumental degut a que la nostra societat proporciona tècniques indefinides per a ajudar als adolescents a adaptar-se als seus rols com a adults o xiquets. Una forma d´enfrontar-se a aquest problema es mantenir-se entre els dos rols.

Definició i característiques

Definició :
La adolescència és una etapa de descobriment de la pròpia identitat(identitat psicològica, identitat sexual ...) així com de la d'autonomia individual.
En l'aspecte emocional, l'arribada de l'adolescència significa la manifestació de la capacitat afectiva per sentir i desenvolupar emocions que s'identifiquen o té relació amb l'amor. L'adolescent pot fer ús de la seva autonomia i començar a elegir els seus amics i les persones que voldrà. Fins llavors no ha escollitels seus éssers estimats. En néixer va conèixer als seus pares i als seus germans i la resta dels seus familiars. Després, d'alguna manera, els seus pares van ser triant els seus companys de classe i amics. Però en arribar a l'adolescència, pot fer ús de certa capacitat d'elecció per posar en marxa un dels mecanismes més significatius d'aquesta etapa. Té la capacitat per discriminar els seusafectes: voler de diferent manera a cada persona que l'envolta i personalitzar els seus afectes. La discriminació d'afectes, a través de l'establiment de diferències en el tipus i la profunditat de sentiments, li permet la personalització dels seus afectes.
L’adolescent encara té una forma de manifestar els seus desitjos mitjançant una emotivitat exagerar o amb l'espontaneïtat pròpia de la infància oamb una certa repressió relativa de les seves emocions, tal com fa l'adult.

Característiques:
-Un fort impuls d'autoafirmació i una aparent seguretat quan el que passa realment és que són molt insegurs. Apareixen intransigents en les seves idees.
-Tenen un gran sentit del ridícul pel que són molt sensibles a les crítiques, més si són en públic.
-Es tanquen molt en si mateixos donant voltesi més voltes a "els seus problemes". No els agrada ser interrogats.
-Es dóna un desbordament de l'afectivitat que els fa passar d'estats de tristesa a estats d'eufòria sense solució de continuïtat i sense motius aparents. Aquesta és la raó de fer les coses quan "em ve de gust".
-Necessiten als amics, comencen les amistats més íntimes.
-No suporten els discursos, exigeixen sinceritat iautenticitat. Busquen en els pares i majors models d'autenticitat i lluita per ser millors.

Adolescència : Època d'immaduresa
a la recerca de maduresa
L'ingrés al món adult exigeix ​​una sèrie de canvis, de maduracions en tots els nivells de l'ésser que desemboquen en actituds i comportaments de maduresa. Aquest canvi posa de manifest que el veritable sentit de l'etapa adolescent és la maduració del'autonomia personal. L'adolescent enmig de la seva desorientació i conflictes persegueix tres objectius íntimament relacionats entre si:
Conquesta de maduresa entesa com a personalitat responsable.
Assoliment de la independència.
Realització de la qualitat de tenir una existència independent, de ser, en definitiva, persona.
L'adolescència s'ha d'entendre, per tant, com un complex procés de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tres sombreros de copa
  • Tres sombreros de copa
  • tres sombreros de copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres sombreros de copa
  • Tres Sombreros De Copa
  • Tres sombreros de copa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS