tttttttttttt

Páginas: 4 (887 palabras) Publicado: 18 de febrero de 2015


Camí de Sant Jaume
El Camí de Sant Jaume (en gallec: Camiño de Santiago; en castellà: Camino de Santiago; en occità: Camin de Sant Jaume; en francès: Chemin du Saint Jacques) és una ruta querecorren els pelegrins procedents d'Espanya i totaEuropa per a arribar a la catedral de Santiago de Compostel·la, on es veneren les relíquies de l'apòstol Sant Jaume. Durant tota l'edat mitjana va sermolt concorregut, després va ser lleugerament oblidat i en l'època actual ha tornat a prendre un gran auge.



Inicis històrics del Camí



Els orígens del culte a Sant Jaume ala Hispània romana eren desconeguts, fins que es trobaren les relíquies de l'apòstol aproximadament en l'any 814, i que, a partir de llavors, Compostel·la es convertí progressivament en un centre de pelegrinatge querebrà el seu impuls definitiu durant la primera meitat del segle XII.
Molts dels primers pelegrins procedien de regions d'Europa pioneres en l'aportació de novetats musicals. Partint alguns del nord, ialtres de zones més cèntriques de França, havien passat per llocs de culte com Chartres iTours, on van poder escoltar les melodies que tot l'Occident cristià considerava el veritable llegatdel papaGregori I. Poc importava que aquells que venien del nord d'Itàlia i que havien hagut de creuar els Alps iPirineus els diguessin que en el seu lloc d'origen el ritu litúrgic era més antic i venerable queaquest al que ells anomenaven romà.
Tampoc importava molt que una vegada endinsats en territori hispànic i reunits els pelegrins de diferents procedències entorn d'un mateix Camí fessin una paradaen algun monestir del camí i allà se'ls parlés, no sense nostàlgia, d'una litúrgia que no feia molt era l'element unificador enfront de les hosts musulmanes que des de feia segles ocupaven bona partdel territori hispà.
[modifica]Descobriment del sepulcre
Vuit segles després de la mort de l'Apòstol, l'any 813, sent rei d'Astúries Alfons II el Cast i emperador d'Occident, Carlemany, un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tttttttttttt
  • tttttttttttt
  • Tttttttttttt
  • Tttttttttttt
  • tttttttttttt
  • tttttttttttt
  • Democracia tttttttttttt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS