Turismo en Catalunya

Páginas: 6 (1500 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
3.TIPUS DE TURISME A CATALUNYA





Catalunya compta amb una gran diversitat de paisatges el que ha facilitat la disposició d’oferir diferents tipus de recursos i productes turístics, alguns d’ells ja expandits per tot el territori i altres que poc a poc van desenvolupant-se i adquirint més popularitat com per exemple el turisme rural iniciat als anys noranta i que actualment no està tantexpandit com el turisme de sol i platja però que compta amb un nombre de turistes importants.

A Catalunya el turista pot escollir el seu destí davant un extens ventall de possibilitats, la seva decisió dependrà de els factors que condicionin

la seva estança com per exemple l’edat , el nombre de viatgers , els interessos o aficions... Per a concretar més tota aquesta informació de cadasector seguidament desenvoluparem diferents apartats amb els següents tipus de turisme: turisme de sol i platja, turisme urbà , turisme rural i turisme cultural.













3.1 TURISME DE SOL I PLATJA

El seus orígens de desenvolupament es remunten a principis de segle XX en concret a localitats com Sitges o Begur. A partir dels anys seixanta hi haguè un important creixement delsector gràcies al turisme estranger no tant com el nacional o domèstic, i així arribant a ser el principal sector turístic de Catalunya. Actualment la zona costera de Catalunya és un punt vacacional de turisme de masses per la població europea.

“Es dona lloc a un procés lineal i extraordinàriament ràpid d’urbanització sense urbanisme que negligeix l’entorn i l’ambient, compromet les oportunitatsfutures, estandarditza el paisatge sense dotar-lo de contingut recreatiu i ignora bona part del país” (Anton, 2002: 120)

Generalment la raó per la qual els turistes escolleixen aquest destí és el clima i la gran diversitat de platges que poden trobar en les diferents regions de Catalunya, de les quals se’n han desenvolupat marques turístiques : la Costa Brava, Maresme , Barcelona , Costa delGarraf, Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

La classe de turistes més freqüents són joves ja que busquen ambients festius , però en general els grups d’edat están bastant igualats.

Finalment cal esmentar un altre tipus de turisme el qual substitueix al de sol i platja quan acaben les estacions calentes de l’any ( no en la seva totalitat ni molt menys) que és el turisme d’hivern ; es dona alsPirineus catalans i els seus voltants.

El nombre de practicants d’esports d’hivern a Catalunya ha experimentat un augment notable a les darreres dues dècades.
Aquest procés ha anat en paral·lel al creixement experimentat també per altres
modalitats turístiques que es desenvolupen en àrees interiors i/o de muntanya; això es
reflecteix en un augment considerable de l’oferta d’allotjament, sobretotrural, i en una
importància molt elevada del turisme en el conjunt de l’activitat econòmica de les
comarques implicades, amb alguns casos de situació gairebé de monopoli (p. ex. a les
comarques de la Cerdanya i la Vall d'Aran).



3.2. TURISME URBÀ

Conjuntament amb l’expansió urbanística l’activitat turística també incrementà i les grans ciutats esdevingueren punts d’atracció per alsturistes, ja que són nuclis que poden oferir una mica de to:t patrimoni cultural i monumental, oci diürn i nocturn, esdeveniments culturals i esportius de gran renom, exposicions temporals d’art, shopping, negocis, congressos...
Un moment históric clau per al desenvolupament d’aquest turisme a Catalunya fou la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona els quals col·locaren la ciutat que pasaría aser una de les capitals mundialment més conegudes en el mapa turístic.

Les ciutats amb més activitat turística són les capitals més importants : Barcelona , Tarrragoa i Girona.

La classe de turistes que acostumen a fer aquest tipus de turisme són gent adulta , famílies i gent gran , bàsicament gent interessada en conèixer nous espais urbans amb inquietuds intel·lectuals.


3.3 TURISME...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Anàlisi Del Turisme A Catalunya
  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS