Tutoría

Páginas: 2 (469 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2012
Darrerament, les ciències de l'educació han donat molta importància a la interacció, com a l'element responsable de l'aprenentatge.

La tutoria entre iguals és un mètode d'aprenentatge cooperatiu,a través del qual un alumne aprèn ensenyant l seu company, i aquest aprèn gràcies a l'ajuda personalitzada i permanent que rep de l'alumne tutor. Ens permet veure l diversitat com un recurs i no comun problema.

Entenem la tutoria entre iguals com una forma de treball cooperatiu, molt eficaç per ensenyar i aprendre a treballar per parelles i bordar alguns aprenentatges. Suposa guanysconsiderables per a tots els alumnes.

La tutoria entre iguals és un mètode d'aprenentatge cooperatiu basat en la creació de parelles d'alumnes, amb una relació asimètrica i amb un objectiu comú, conegut icompartit.

La UNESCO la considera com una de les pràctiques instructives més efectives per a l'educació de qualitat.

En els centres educatius, l'ús de la tutoria entre iguals esdevé un instrumentd'atenció a la diversitat, que mobilitza la capacitat mediadora dels alumnes, i que treu profit de les diferències de nivell entre alumnes.

Sabem que en determinades circumstàncies els mateixosalumnes poden fer de mediadors del contingut que es vulgui transmetre. Fins i tot, alguns autors afirmen que els alumnes poden ser millors mediadors que els professors ja que són aprenents recents delscontinguts i són sensibles als punts de més ajuda.

La principal avantatge de la tutoria entre iguals és que l'alumne pot prestar l'ajut individual, a un sol alumne mentre que quan el professor fa demediador ho ha de fer entre els nombrosos alumnes de l'aula.

EXEMPLE
Treballem amb dos cursos junts a la mateixa aula, els alumnes de curs més alt fan de mediadors als del curs més baix, és adir, aquests seran tutoritzats. S'ha de tenir present que aquestes parelles o grups duraran uns mesos o tot el curs, per tant haurien de ser força estables.

D'una tria prèvia de textos feta pels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tutoria
  • tutoria
  • Tutoria
  • tutorias
  • Tutoria
  • tutoria
  • tutoria
  • tutoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS