un món feliç

Páginas: 15 (3580 palabras) Publicado: 25 de junio de 2013
El director de Criança i Condicionament: Ell és l'encarregat d'explicar el que succeeix en Utopia al principi del llibre, és a càrrec de la reproducció i parla sobre el sistema que fan servir per fer als beu. El fill d'aquest personatge és un salvatge (John) i el director tracta de mantenir tot en secret.
Lenina Crown: Ella és una noia maca, feliç i segueix les regles. Té relacions sexualscontínuament (això és legal) i desitja a John.
El Controlador: Ell és un dels 10 homes que governen Utopia, és un tipus llest que té molt poder.
Bernard Marx: Ell és un membre de la classe Alfa (la classe superior), però sobresurt perquè no és com els altres. No és feliç i és una mica solitari. Al final ho corren d'Utopia.
Helmholtz Watson: Ell també és un alfa. És bo en tot: sexe, esports, etc. Ésun tipus llest però també ho són al Utopia al final.
John (Salvatge): Ell és el fill del director. Quan el director va visitar la reserva, la seva noia es va embarassar, es va perdre i va tenir a John. John va créixer a la reserva salvatge. Tot i ser un salvatge sap molt sobre Utopia perquè la seva mare li va explicar.
Linda: Ella és la mare de John i la dona que el director embarassar. Quan vavisitar la reserva, va caure i es va perdre. El director va tornar a Utopia sense. Ella va donar a llum a John. Al final mor d'una sobredosi de la droga anomenada Soma.
La història comença a un edifici gris de trenta quatre plantes, que és el centre d'incubació i condicionament de la Central de Londres, l'acció es situa cap al nostre any 2550 més o menys, el seu 632 d.F., després de Henry Ford,un personatge que aquella societat ha col.locat com el seu Déu, ja que va introduir la cadena de montatge i feu que aquell Ford T fos assequible per a les classes mitjanes, doncs bé aquella central d'incubació i condicionament, és el que utilitzen per a la reproducció, ja que la seva societat es troba fortament divida per castes, per tant col.loquen els embrions en provetes i els condicionen desd'aquell moment durant els següents nou mesos perquè tinguin les característiques d'un Alfa (classe alta) fins a un Epsilon (la classe més baixa de la societat, els obrers) gràcies a l'anomenat mètode Bokanovsky, que consisteix en dividir i subdividir les cèl.lules de l'embrió quan es troben en un en què cadascuna d'elles podria formar un nou individu, fins el nombre que es desitgi però com a màxim96, i no només això sinò que ja havent nascut, aquests nens seguien essent condicionats a base d'hipnopèdia, ensenyament durant la nit, que els inculca el que volen que sapiguen, i com han d'actuar, fins i tot els diu que ha de consumir molt per a poder mantenir aquella societat, i que juguin a jocs que requereixen fabricació com el Golf d'obstacles, o el Golf Electromagnètic.

Doncs bé enaquest començament del llibre, el director del centre està explicant a uns joves com funciona la fàbrica, i mentres van explicant troben a un home que se'ls afegeix, un tal Henry Foster, i aquí bé quan ens adonem que tot és artificial en aquesta societat, la paraula utilitzada és “succedani”, els cossos tenen succedani de sang, es pot utilitzar succedani d'embaraç per a tranquilitzar una dona,succedani de victòria per alegrar algú, si no funciona el soma, una droga que és explicada més avall. També podem veure com els Epsilons són considerats necessaris com cavalls o ases, per a fer la feina, no es necessita la seva inteligència, que s'aconsegueix en els humans normals gràcies al retardament de la maduresa, per tant seria un gran triomf avançar la maduresa dels Epsilons, cosa que ja s'haviaaconseguit a alguns llocs als quatre anys i mig, però eren massa estúpids per a realitzar fins i tot el treball destinat als Epsilons. Llavors entra en joc un nou personatge, un peix gros, l'interventor mundial per a l'Europa Occidental, Mustafá Mond que s'uní en la visita a la zona del centre en què es feia hipnopèdia, l'ensanyament que es fa a les persones durant les hores de son i també en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • capitols 1-4 Un mon feliç
  • Un Món Feliç
  • Trabajo un mon feliç
  • Un mundo feliz/ Un món feliç
  • Mone
  • Mono
  • mono
  • Mono

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS