Una Economia Diferente

Páginas: 9 (2143 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2012
BIOGRAFIA

Ernst Frederich Schumacher va néixer a Alemanya un 16 d’ agost de 1911 i va morir un 4 de setembre de 1977.
Va ser un economista i estadístic que va tenir una gran influència a nivell internacional i va treballar com a Chief Economic Advisor per la National Coal Board de Gran Bretanya durant vàries dècades.
Les seves idees es van tornar conegudes a gran part del mon angloparlantdurant la dècada dels setanta. És ben conegut degut a les seves crítiques envers els sistemes econòmics d’Occident i per la seva aposta a l’ utilització, creació de “ tecnologies intermèdies”, es a dir, que requereixen una menor inversió de capital i un consum de matèries primeres molt més controlat i mesurat. Amb aquest objectiu, al 1966, va crear ITDG - Intermediate Technology Development Group-que actualment segueix en funcionament (http://www.itdg.org/ ) **
Abans de la segona guerra mundial va marxar cap Anglaterra per tal d’evitar viure sota el Nazisme. Tot i que el van internar com estranger enemic durant la guerra, les seves extraordinàries capacitats van ser descobertes , reconegudes i li van permetre ajudar al govern britànic amb la gestió econòmica i financera del moment.Després de la guerra, Schumacher va treballar com a conseller econòmic amb la Comissió de control Britànica per a la reconstrucció de l’economia Alemanya.
Des de 1950 fins el 1970 va ser el principal conseller econòmic de British Coal Board, una de les organitzacions més grans del món amb uns 800.000 treballadors.
Entre altres, un dels factors determinants per a la recuperació econòmica de GranBretanya va ser el fet que va preveure la pujada de l’ OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) i els problemes de l’energia atòmica.
Al 1955 Schumacher va viatjar a Bímanía com a consultor econòmic. Durant la seva estada, va desenvolupar els principis del que va anomenar “ economia budista” basada bàsicament en la creença que el bon treball era essencial pel bon desenvolupamenthumà apropiat i que la “producció de recursos locals per a les necessitats locals és la manera mes racional de la vida econòmica”.
Durant la seva vida, Schumacher va arribar a ser un escriptor destacat juntament amb - Leopold Kohr, Juan Papworth, Danilo Dolci, Paul Goodman, Juan Seymour, y Satish Kumar- en el ressorgiment del diari britànic.
El seu llibre de més èxit, Small is Beautiful: a Study ofEconomics as if People Mattered (1973), la versió espanyola "Lo pequeño es hermoso" Editorial Blume, va ser publicat per Hartley & Marks al 1999. Dos dels seus altres grans llibres són Good Work (1979), la versió en espanyol “El buen trabajo” Editorial Debate, Madrid, 1980; i a Guide for the Perplexed (1977) versió espanyola "Guía para los perplejos", Editorial Debate , Madrid.

“De algunamanera, hemos 'avanzado' hacia el infierno. Tenemos sociedades ricas en recursos pero pobres en objetivos, y creo que vale la pena cambiar esta situación."

E.F. Schumacher


SCHUMACHER: UNA ECONOMÍA A ESCALA HUMANA
"Los seres humanos poseen tanto manos como cerebros y no hay nada que disfruten más que ser creativos y útilmente productivos, brindar un servicio y actuar en concordancia consus impulsos éticos. Lamentablemente, la tecnología moderna frustra en forma creciente la satisfacción de esas tres necesidades básicas."
-E. F. Schumacher
Els budistes consideren que el treball te tres objectius: crear un camí que permeti a la persona desenrotllar les seves facultats, ajudar-la a suprimir el seu egoisme al compartir amb altres una feina comú i produir els bens i els serveisnecessaris per a l’existència.
Una de les principals preocupacions d’Ernst Schumacher, a part d’estudiar el budisme, era tot el que anava relacionat amb la qualitat de vida humana.
Com estudiant d’economia a Rodhes, conseller econòmic de la Comissió Britànica del Control d’ Alemanya durant la postguerra i com a principal economista gerent del plantejament del directori del carbó d’Anglaterra...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIFERENCIA ENTRE ECONOMIA DE MERCADO Y ECONOMIA PLANIFICADA
  • Diferencia entre economia nacional y global
  • -Las diferencias entre la economía positiva y normativa.
  • La economia mundial es diferente
  • Economia-Diferencia Entre Fiscal Y Monetaria
  • Diferencias Nacionales En Economia Politica
  • Diferencia entre la micro y macro economía
  • Diferencias entre micro y macro economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS