Unidad Didáctica, Educación Especial

Páginas: 11 (2675 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2012
UNITAT DIDÀCTICA:

“PASSA, XUTA I GOL”

Per a:

O-25-Educació Física en Infants amb Problemes Motors











1. CONSIDERACIONS GENERALS




L’aula amb la qual anem a treballar és de 4º de primària i té 22 alumnes i una mestra-tutora.

Tots ells són nascuts a Espanya, però hi ha dos de família immigrant, procedents del Marroc i Romania. Aquestos dos alumnes enconcret tenen una adaptació curricular y la tutora treballa amb la col·laboració del especialista de pedagogia terapèutica, tres sessions cada setmana, hora i mitja cada sessió.

Per altra banda tenim una alumna que pateix la infermetat d’artritis rumatoide crònica. També coneguda com “artritis idiopàtica juvenil”, perquè es molt diferent de l´artritis rumatoide adulta. Se caracteritza per lainflamació, regides i tiesura de les articulacions del cos.

La nostra alumna pateix sobretot la malaltia en les cames, concretament als genolls i peus. Rep un tractament diari de medicaments per reduir la inflamació i el dolor i un altre tractament de rehabilitació física de fisioteràpia, natació i activitats adaptades de exercici físic per ajudar a la alumna a mantindre el pes adequat i perrestaurar la força i el moviment comú.

La seua mobilitat es reduïda però tractem de potenciar al màxim la seua autonomia amb la ajuda de dispositius d’assistència, com per exemple, bastons i abraçadores, per reduir la tensió als genolls.

El context personal, social i familiar d´aquesta alumna es complicat a la vegada que afortunat.

Va arribar a l´escola als sis anys per la seua infermetat. Elsseus pares la van adoptar quan ella tenia sis mesos. Fins que la xiqueta no va complir els dos anys, la infermetat no va començar a manifestar-se i davant del diagnòstic van visitar infinitat d´especialistes per trobar una solució. Quan es va saber definitivament que la malaltia era crònica, els pares li van plantar cara al problema i es van proposar trobar la millor qualitat de vida per la seuafilla.

És una xiqueta feliç, que li agrada molt l´escola i es molt volguda pels seus companys.

Gràcies a la col·laboració família-escola, estem assolin molts objectius educatius i valorem dia a dia els progressos que fa l´alumna tant dins com fora del aula.









2. UNITAT DIDÁCTICA DE EDUCACIÓ FÍSICA:



“PASSA, XUTA I GOL”



JUSTIFICACIÓ:

Aquesta unitatdidàctica està pensada per fer set sessions de seixanta minuts cada una. Cada setmana es faran tres sessions, per tant, la unitat didàctica durarà una quinzena.

Un dels valors més importants que hem d´adquirir totes les persones per resoldre els problemes de la vida diària de forma assertiva, es la capacitat de treballar en grup, i aquest aprenentatge també el trobem a la educació física.

Aqualsevol esport d´equip hem de saber plantejar objectius comuns, ajudar-nos uns als altres, escolar-nos, respectar-nos, valorar les aportacions de tots els membres i sobre tot hem de saber acceptar que a vegades les coses no ixen com volem.

Aquests son els objectius morals i ètics de la unitat



LEGISLACIÓ:

Aquesta legislació està relacionada amb la atenció educativa del alumnat ambdeficiències motores:

Ley Orgánica 1/1990 de 3 de octubre, de Ordenación General del Sistema Educativo, LOGSE.

• R.D.696/1995 de Ordenación de la Educación de los alumnos con N.E.E.

• Orden de 14 de febrero de 1996, por la que se regula el procedimiento sobre la evaluación psicopedagógica, el dictamen de escolarización y criterios para la escolarización de los alumnos con N.E.E.

• Decretos deCurrículum de Extremadura de Enseñanza Secundaria Obligatoria y Bachillerato.

• Orden de 19 de diciembre de 2002, por la que se regulan determinados aspectos de la ordenación académica de las enseñanzas de Bachillerato en Extremadura, para alumnos con necesidades educativas especiales.

• Ley Orgánica 10/2002 de 23 de diciembre, de Calidad en la Educación.
• Órdenes anuales, de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La construcción de la didáctica en la educación especial
  • Mòdelos didàcticos de educaciòn especial
  • Educacion especial en estados unidos
  • Unidad operativas en educación especial
  • Educación Especial Unidad 1
  • UNIDAD DIDACTICA PARA 1° CICLO 1° ETAPA DE EGB EDUCACION ESPECIAL
  • Educacion fisica unidad didactica
  • Unidad Didactica Educacion Fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS