univers

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2015
L’UNIVERS:
BLOC I Astronomia. El sistema solar
AL LLARG DE LA HISTORIA LA PERCEPCIÓ DEL SISTEMA SOLAR HA ANAT CAMBIANT AMB ELS CANVIS QUE A EXPERIMENTAT LA CIENCIA Y LA SEVA TECNOLOGIA.
LES DUESPRINCIPALS TEORIES DE LA COLOCACIÓ DELS PLANETES DEL SINTEMA SOLAR SON: EL GEOCENTRISME I EL HELIOCENTRISME.
EL GEOCENTRISME: ES UNA TEORIA QUE SITUA LA TERRA COM EL CENTRE DE L'UNIVERS I LA RESTA DELSPLANETES I ASTRES GIREANT AL SEU VOLTANT.
DES DELS TEMPS DE BABILONIA AQUEST MODEL ES CORRECTE, ENCARA QUE VA SER COMPLETAT PER PTOLOMEO AL SEGLE II. VA ESTAR EN VIGOR FIS AL SEGLE XVI, ERA DEFENSDAPER L'ESGLESIA I EL FEUDALISME.

EL HELIOCENTRISME: ES UNA TEORIA QUE S
HELIOCENTRISME: Modelastronomic en que la Terra y els planetes es mouen al voltant del Sol relativamente estacionari i que esta en el centre del Sistema Solar. La primera vegada que auqesta idea va ser proposta en el segleIII, PER Aristarco de Samos. Va ser durant el Renaixement quan es va fer solida amb la publicació
La primera vez que esta idea fue propuesta fue en el siglo III, por Aristarco de Samos. Aunque fuedurante el Renacimiento cuando se hizo firme con la publicación del libro de Copérnico, y se fue mejorando con el paso de los años y la evolución de la tecnología.
BLOC II Cosmologia
Que hi ha al’univers?
Els estels són boles de gas i de foc enormes molt calents, que desprenen calor i llum durant milions d’anys i estan fetes d’energia nuclear.
Són grans masses de gasos, principalment hidrogen iheli, que emeten llum.
Es troben a temperatures molt elevades. Al seu interior hi ha reaccions nuclears.
Neixen quan s'acumula una gran quantitat de matèria en un lloc de l'espai. Es comprimeix is'escalfa fins que s'inicia una reacció nuclear, que consumeix la matèria, convertint-la en energia. Els estels petits la gasten lentament, i duren més que els grans.

Les constel·lacions són uns...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • Universidad
  • LA UNIVERSA
  • Universidad
  • universo
  • universidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS