Urbanismo

Páginas: 2 (305 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2011
Urbanisme:
L’urbanisme romà seguia un model determinat. Aquesta model, te moltes característiques més importants a la influència de les civilitzacions etrusca i grega. Des de la cultura téla estructura de la ciutat, perquè té els dos carrers principals creuats orientats en direcció est-oest (Decamus) i nor-sud (Cardo), les cardines eren carrers paral·lels al Cardo i delsDecamus. També per els rituals religions que celebraven abans de fundar la ciutat. Primerament els Auguris per saber que els déus eren favorables, mataven un animal i examinaven si el seu fetgesi estava en bon estat, es podia fundar la ciutat en aquell perímetre, també tenien en compte la disponibilitat de l’aigua.
El traçat de les ciutat romanes coincideix amb l’estructura delscampament militars, dels quals provenien les ciutats romanes, al voltant de tota la ciutat romana hi havia una muralla reforçades amb torres per protegir-la dels enemics, tenia quatreportes amb vigilància. Al mig de la ciutat hi havia el forum que es on es creuaven els carrer Cardo i Decamus. El traçat de les ciutat romanes coincideix amb l’estructura dels campament militars,dels quals provenien les ciutats romanes. A la realitat les ciutats romanes no tenien un distribució d’un quadrat perfecte, sinó s’adapta a les condicions del terreny, això vol dir que lesconstruccions dins dels edificis s’adapten a les condicions topogràfiques ( desnivells, rius...).
Els carrers tenien calçada empedrada i voreres bastant altes, disposaven de clavegueres enel cas de que si plogués, així els carrers no s’inundaven. Els subministrament d’aigua era mitjançant un aqüeducte i un pas fins a la ciutat, per a que l’aigua tingués pressió, el que feienera fer els aqüeductes mes alts que la ciutats així provocar un desnivell, i aprofitar aquest desnivell per portar l’aigua amb més velocitat, d’aquesta manera aconseguien la pressió adequada.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Urbanismo
  • Urbanismo
  • Urbanismo
  • Urbanismo
  • Urbano
  • Urbano
  • urbanismo
  • Urbanista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS