uuuu

Páginas: 3 (525 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
Gbnhxhxvjfutstdurxuxjrxjrxurxhxjxhxhfxgxhxhxfxgntonio Machado va néixer el 26 de juliol de 1875 a Sevilla. Fou el segon de tres germans d'una família d'ideologia liberal. El seu pare, Antonio MachadoÁlvarez, Demófilo, amic de Joaquín Costa i de Francisco Giner de los Ríos, publicà nombrosos estudis sobre el folklore andalús i gallec. La seva mare fou Ana Ruiz. El seu avi, Antonio Machado Núñez,era metge i professor de ciències naturals.

El 1883, el seu avi és nomenat professor de la Universitat Central de Madrid i tota la família s'hi trasllada. Antonio Machado completa llavors la sevaformació a la cèlebre Institución Libre d'Enseñanza, fundada per Francisco Giner de los Ríos.

Machado interromp diverses vegades els seus estudis, afectat pels problemes econòmics de la seva famíliadesprés de la mort del seu pare per tuberculosi el 1893, i la del seu avi, el 1895. L'influx familiar i el seu centre d'estudis van marcar el seu camí intel·lectual.

El 1899, Antonio Machadoviatja a París, on viu el seu germà Manuel, i treballa de traductor a l'editorial Garnier. Allí entrarà en contacte amb Oscar Wilde i Pío Baroja. Torna a Espanya i treballa d'actor mentre cursa elbatxillerat.

El 1902 torna a París i coneix Rubén Darío. De tornada a Madrid es fa amic de Juan Ramón Jiménez, que és redactor en cap de la revista modernista Helios, en la qual Machado col·labora.Participa en nombroses tertúlies i entra en contacte amb els joves grups literaris.

El 1907 guanya les oposicions a una plaça de catedràtic de francès de l'institut de Sòria, on es fa amic de VicenteGarcía de Diego que era catedràtic de llatí i grec del mateix institut. Coneix Leonor Izquierdo, que treballava a casa de Vicente García de Diego, amb la qual es casarà dos anys després. Ella tenia quinzeanys i ell trenta-quatre. El 1911 van tots dos a passar un any a París, ja que havia aconseguit una beca per a ampliar els seus estudis. Allà assisteix a les classes d'Henri Louis Bergson, però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • uuuu
  • Uuuu
  • uuuu
  • uuuu
  • Uuuu
  • uuuu
  • uuuu
  • uuuu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS