Vias aproximación pedagogía social

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2014
Via històrica.
A Europa (s. XVIII - s. XIX) es van donar una sèrie de circumstàncies històriques, socials i polítiques que van impulsar el naixement de la Pedagogia Social. Els orígens de la P.Svan ser a Alemanya, a causa de les necessitats d’intervenir socioeducativament en una societat en crisi i a la necessitat de profunditzar en el coneixement dels factors socials, per aconseguir laintegració dels individus amb problemes.
Aquesta via fa referència a les significatives aportacions que han fet diferents autors ( filòsofs, sociòlegs i pedagogs) sobre aquesta disciplina al llarg de lahistòria. Així doncs, les concepcions teòriques sobre l’educació va influir en el naixement de la Pedagogia Social.
Què han dit en el temps els pedagogs socials des de que va aparèixer la P.S?
Kant.Estudia l’educació com un problema i es planteja varies qüestions sobre ella. Entén l’educació com una acció orientada al ideal de llibertat. Una educació fora de l’escola, cal educar des de lacomunitat i per la comunitat, la unió dels individus al voltant d’un ideal comú.
Paul Nartop. Per aquest autor l’educació és un fenomen social. La comunitat és el referent cultural de tota l’activitateducadora del ser humà. Considera la pedagogia com una ciència i una pràctica educativa per la comunitat. La interacció cultura-societat és la que constitueix l’objecte de la P.S.
J.M.Quintana. Plantejaque els problemes i necessitats socials van impulsar al naixement i el desenvolupament de la P.S. Es tracta que la disciplina es centri en la correcta socialització dels individus, i en trobarsolucions a les necessitats humanes.

Exemple: És la història de la Pedagogia Social la que ens permet incorporar discursos al voltant dels problemes actuals de l’educació. El fet d’aplicar pràctiqueseducatives fora de l’educació formal ha suposat l’ampliació del camp pedagògic i ha fet créixer les possibilitats educatives.

Via pràctica.
La via pràctica consisteix a entendre i interpretar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pedagogia socialista
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia Social
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia social
  • Pedagogia social
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS