Vicent Andrés Estellés

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
Naix al 1924 i mor al 1993, és el més gran poeta que ha donat el país valencià. Començà a escriure a la poesia de postguerra, però fou conegut sobretot a partir dels anys 70.
 La seua producciópoètica no és fàcil d’encasellar en un únic moviment o tendència, ja que inclòs temàticament és abundant. els seus temes són l’amor, la mort, el sexe, la por, la ciutat, el camp, la dona...temes quepodríem relacionar amb una tendència més realista, i compromesa amb la societat representant-se com a intèrpret de les reivindicacions del poble. La dignitat personal i civil és un dels valors mésincontestables. El poble, la nació per ell és el drama col·lectiu d’un idioma, la tragèdia d’una cultura, el dolor causat per un llibertat nacional oprimida pel règim.
 A les dècades 50 i 60 publica 4poemaris: Ciutat a cau d’orella(1953) i Donzell amarg (1958), però serà amb l’aparició del Llibre de meravelles(1971), que va ser un best-sellerEstellés és un escriptor apassionat i visceral que basa laseua poesia en la seua biografia: escrivia per necessitat vital, no podia deixar de plasmar el que veia i sentia.
El poeta vol arribar a tots els lectors: quan ubica temps i lloc en èpoques clàssiquesno hi ha paradoxa: confon la realitat del passar amb la nostra actualitat, i salva la censura amb enginy.
Estellés és un poeta popular, amb gran èxit cívic en els moments aurorals de finals de ladictadura i la transició democràtica del tardofanquisme. Es converteix en un símbol del país valencià.
Els temes més importants són: l’amor i el sexe (que és la columna vertebral de la seua poesia és unamor desesperat i apassionat, on el sexe se mostra directament, envoltat d’un erotisme provocador i directe.
La mort és un dels temes recurrents, tant a nivell personal amb la mort de la seua fillacom un recurs metafòric de la mort com el destí d’humiliacions contínues.
I el tema de la poesia cívica i patriòtica, la seua temàtica s’acosta a la quotidianitat i adopta una postura més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra
  • Aportaciò de vicent andrés estellés
  • APORTACIONS DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS AL GÈNERE POÈTIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS