vicent

Páginas: 5 (1137 palabras) Publicado: 5 de abril de 2014




1. FITXA TÈCNICA














2. SIPNOSIS
Any 180 d.C.: Màxim Decimus Meridius és un gran general hispà que ha conduït els exèrcits de l'emperador Marc Aureli a nombroses victòries. Aquest, des d'un pujol proper, assisteix al geni militar prodigat pel seu protegit, acompanyat dels Senadors Gai i Falco. Marc Aureli, després d'aquesta batalla a la Germània,sentint la seva fi pròxima, comunica en privat a Màxim que desitja deixar-li el poder a la seva mort, perquè ho transmeti al Senat i que Roma sigui de nou una República.
Ho prefereix a que el seu fill Còmmode el succeeixi, ja que Marc Aureli sap perfectament que aquest últim no té set més que del títol d'emperador i no està de cap manera animat de cap ideal noble, ni de moral. Quan Còmmode hosap, de la boca del seu pare, i abans de l'anunci oficial, pres d'una bogeria colèrica i desesperat, l'ofega contra el seu pit en el moment d'una última abraçada, esdevenint així el nou Emperador. Encara que la causa oficial de la defunció de Marc Aureli sigui la vellesa, Màxim comprèn intuïtivament que ha estat assassinat pel seu fill.
I així, quan Còmmode, li ofereix a besar la seva mà, i ambaquest gest el símbol de servir-lo fidelment com al seu pare, Màxim el rebutja girant els talons per tornar-se'n als seus quarters. L'emperador, furiós d'aquesta afronta sense precedent, i profundament ferit en el seu orgull, i gelós de manera malaltissa de l'estima que Marc Aureli tenia a Màxim, ordena llavors l'execució de Màxim, poc abans de l'alba, així com la de la seva família, que resideixllavors a Hispania.
Màxim aconsegueix escapar, i ferit arriba a les seves terres, al final d'un periple des de Germània extremadament debilitat per una important pèrdua de sang, veu els cossos de la seva dona i del seu fill de vuit anys calcinats i crucificats davant la casa familiar. Trobat per venedors d'esclaus, és venut a un ric propietari i negociant del nord d'Àfrica: Pròxim, que dirigeix unaescola de gladiadors. Com a militar romà té un entrenament de combat formidable, destacant entre els altres esclaus, i acaba convertint-se en un gladiador popular.
3. ACTIVITATS SOBRE EL FILM
3.1 Situa el context històric de la pel·lícula: data (segons la familia imperial o l’emperador), institucions polítiques que apareixen, espai en el qual es desenvolupal’acció.
Data: 180 d.C
Institucions polítiques que apreixen: Caesar i Senat
Espai en el qual es desenvolupa l’acció: 1. Germania 2. Zucchabar 3. Roma
3.2 Descriu el personatge de Maximus a la pel.lícula
Un general de l'antiga Roma. Es coneix la seva valentia,poder, força i honor. Alt i musculós, de pell morena cabell i ulls castanys. La sevaeducació és una altra característica.
3.3 Qui succeeix a comodo?
A Como el va succeir Pertinax, un ancià que havia elevat el seu mèrit a les primeres dignitats de l’ estat
3.4 Busca l’ informació sobre l’emperador i el seu successor, així també com va morir.
Còmmode era el fill del popular Marc Aureli. Tenia una germà bessó, Antoní, que va morir quan tenia quatre anys, i unagermana, Ànnia Lucil·la, que es va veure implicada en conspiracions per treure'l del tron. Es va casar amb Crispina. Va esdevenir coemperador del seu pare el 177, i quan es va es va convertir en emperador de propi dret el 180, seguint la mort del seu pare, al començament es va interpretar com quelcom positiu per la gent de l'imperi, tot i que no comptava amb les simpaties del Senat, hostil a lasuccessió dinàstica i a la pau forçosa proposada per l'Emperador.
Publi Helvi Pèrtinax va ser proclamat emperador el matí següent a la mort de Còmmode,el 31 de desembre de l'any 192.
La seva carrera abans de la seva proclamació ens és coneguda gràcies al llibre Historia Augusta i ha sigut confirmada gràcies a l'existència d'inscripcions. Nascut a Alba, era fill del llibert Helvi Succés. En un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent
  • Vicente
  • Vicente
  • Vicent
  • Vicente
  • Vicente
  • Vicente
  • vicente

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS