Vida al sistema solar

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2015
Xiaolin Jin Lin CMC 1C Batxillerat

TEMA 1
VIDA AL SISTEMA SOLAR?
Els astrobiòlegs s’ha plantejat una pregunta: hi ha vida alsaltres planetes?. En el univers hi ha uns milions de planetes desconegudes, que poden tenir vida o no. En el nostres sistema solar, la Via Làctia, hi ha planetes o satèl·lits que encara no sabem exactamentsi hi ha vida o no.
A 628 milions de quilòmetres de la Terra es troba el satèl·lit Europa. Europa és un satèl·lit lleugerament petit, que forma part de Júpiter. Europa és el quart satèl·lit més grande Júpiter. Va ser descobert per o l'any 1610. Pertany al grup dels satèl·lits galileians, juntament amb Cal·listo, Ganimedes i Ió.
És un dels astres del sistema solar que ha captat l’atenció delsastrobiòlegs, els científics que cerquen vida a l’exterior de la Terra. La superfície d’Europa està coberta per una capa de gel gruixuda. Es creu que a sota, ben protegit, dels rajos ultraviolats,s’estén un immens oceà de desenes de quilòmetres de fondària.







Com podem veure en el imatge, la superfície d’Europa està coberta de gel, i creiem que pot haver un immens oceà.
S'ha proposat que potexistir vida en aquest hipotètic oceà sota el gel, potser sustentada en un entorn similar a aquell existent en les profunditats dels oceans de la Terra prop de les xemeneies volcàniques o en el LlacVostok a l'Antàrtida. No hi ha proves que sustentin aquesta hipòtesi; no obstant això, s'han fet esforços per evitar qualsevol possibilitat de contaminació. La missió Galileu va concloure el setembre de2003 amb la col·lisió de la astronau a Júpiter. Si s'hagués abandonat sense més la nau, no esterilitzada, podria haver topat en el futur amb Europa, contaminant amb microorganismes terrestres.
Laintroducció d'aquests microorganismes hagués fet gairebé impossible determinar si Europa havia tingut alguna vegada la seva pròpia evolució biològica, independentment de la Terra.
En un recent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La vida sin el sol
  • la vida una sola
  • Vida del sol
  • Solo por la vida
  • Sol en a vida
  • El Sol Y El Sistema Solar
  • El Sistema Solar
  • Sistema solar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS