Vida Maria Montessori

Páginas: 2 (470 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2012
Contextualització i la seva biografia...
La contextualització de l’autora Maria Montessori és divideix en dues etapes: en el primer terç de la seva vida i en el segon terç.
La primera etapa,coincideix en l’inici de la segona Revolució Industrial (1850-1879), en què hi ha un avenç tecnològic, i el model econòmic és un principi del capitalisme. En la segona etapa de la seva vida, quan s’exilia aBarcelona, coincideix amb el fet històric de la dictadura de Primo de Rivera. Al 1915 Maria Montessori viatja a Barcelona on comença a propagar el seu mètode, deixant Cataluña l'any 1923, a causaque Primo de Rivera no permet l'expansió del seu mètode.
També coincideix en la Segona Guerra Mundial. La Segona Guerra Mundial esclata al 1939, tres anys abans que Mussolini prohibeix utilitzar elmètode Montessori. Dins d'aquest període Maria Montessori a l'any 1946, quan la Segona Guerra ja es troba instal·lada a Europa, se’n va d’Itàlia i s'estableix a Holanda.

Maria Montessori va néixer enChiaravalle, Itàlia, el 31 d'agost de 1870. Es va graduar en medicina, a la Universitat de Roma, convertint-se així en la primera dona metgessa. En la seva pràctica mèdica, les seves observacionsclíniques la van conduir a analitzar com els nens aprenen i construeixen el seu aprenentatge a partir del que existeix en l'ambient.
L’any 1902 comença els seus estudis de pedagogia, psicologiaexperimental i antropologia. Cal dir de l’autora que va ser una constant investigadora; va dictar diverses conferències sobre els mètodes educatius per a nens afectats per deficiències mentals.
Un pasimportant que va fer l’autora va ser la creació de l'Escola Ortofrénica. Uns anys desprès, concretament al 1907, va inaugurar la seva primera “Casa de Bambini’’ i es va convertir en l'origen del mètodeeducatiu Montessori. Llavors, al 1911 deixa la consulta mèdica i es dedica al treball pedagògic. Dos anys desprès va inaugurar l'Associació Educativa Montessori als Estats Units hi va donar conferències...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vida y obra de maria montessori y surgimiento del método.
  • La Vida De Maria Montessori
  • Vida y obra de maría montessori
  • La Vida De Maria Montessori
  • maria montessori
  • maria montessori
  • María montessori
  • Maria Montessori

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS