Vino

Páginas: 14 (3441 palabras) Publicado: 13 de diciembre de 2011
Índex

1.Introducció.

2.La producció del vi.

2.1 La verema
2.2 Materials i maquinaria
2.3 Procés de producció del vi

3.Compostos del raïm amb finalitat enològica
4.Classificació.

4.1 Per color.
4.1.1 El vi rosat.
4.1.2 El vi negra.
4.1.3 El vi blanc.

4.2 Per textura

5. Defectes del vi.
Aromes herbacis5.1 aromes herbacis o C6
5.2 Bret
5.3 Ametlles amargues
5.4 Olor a suro
5.5 Gust a llum
5.6 Aromes a alcohols superiors
5.7 Aromes tiolats defectuosos
5.8 Gust a ratolí
5.9 Olor a gerani
5.10 Les amines volàtils

6.El mercat del vi.
6.1 Europa
6.2 EEUU
6.3 Catalunya
7. càlculs en procediments de producció de vi
7.1 volumetria7.2 destil·lació
7.3 mètode rebelium (determinació de sucres)
8.factors o necessitats del llevats
9.Bibliografia.

INTRODUCCIÓ

Aquest treball recull una informació de la producció del vi i las seves característiques de las quals faré una detallada descripció per una beguda tan quotidiana en els nostres àpats i on descobrirem una mica de la seva història.
El vi una beguda obtinguda delraïm (varietat Vitis vinifera) mitjançant la fermentació alcohòlica del most o suc. La fermentació es produeix per l'acció metabòlica del llevat que transforma els sucres del fruit en alcohol etílic i gas en forma de diòxid de carboni. El sucre i els àcids que posseeix la fruita vitis vinifera fa que siguin suficients per al desenvolupament de la fermentació. No obstant el vi és una suma d'un conjuntde factors ambientals: clima, latitud, alçada, hores de llum, etc. Aproximadament un 66% de la collita mundial del raïm es dedica a la producció vinícola, la resta és per al seu consum com fruita. Tot i això el cultiu de la vinya cobreix tan sols un 0,5% del sòl cultivable en el món. El conreu de la vinya s'ha associat a llocs amb un clima mediterrani.
Es dóna el nom de «vi» únicament al líquidresultant de la fermentació alcohòlica, total o parcial, del suc del raïm, sense addició de cap substància. En moltes legislacions es considera només com a vi a la beguda fermentada obtinguda de vitis vinifera, malgrat que s'obtenen begudes semblants d'altres varietats com la vitis labrusca, vitis rupestris, etc. El coneixement de la ciència particular de l'elaboració del vi es denomina enologia(sense considerar els processos de cultiu de la vinya). La ciència que tracta només de la biologia de la vinya, així com del seu cultiu es denomina ampelologia.

2.1 La verema

La verema es la època del anys la qual el gra de raïm es òptim per la seva collita i durant uns temps el vinitícoles donen unes dates que dicten el començament i finalització d’aquest aconteixement. Segons la manera dela verema la podríem classificar en manual i mecànica diferenciant les dos per la seva forma tradicional i una més novedosa.

La verema manual

En aquest procés els gran de raïm són conservats, es a dir, la integritat de cada gra es conservada ja que la seva collita es manual i am cura. Això provoca també una menor contaminació que dona mes qualitat al posterior vi. Com podem també esbrinar sila collita es gafa cep per cep es te en compte l’estat del raïm, si està poc madur,pansit etc.
Però també podem comprovar que aquest procés es molt mes car i pel contrari molt poc efectiu.

La verema mecànica

Tenint en compte el cost en la manual la mecànica es molt mes econòmica igual que la seva rapidesa ja que s’utilitzen maquines especialitzades en la recollida de raïm. Aquest tipus decollita es poc problemàtica i té una gran actuació ràpida.
Però aquest tipus de verema dona molt problemes a l’hora de la qualitat de vi ja que es maltracta. En alguns moments aquesta collida no es pot fer ja que si es un terreny mol abrupte no hi ha possibilitat i com em dit abans la qualitat baixa ja que no es pot fer tria del raïm ja que sigui madur o no tot va a parar al mateix lloc.

Del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vino
  • Vinos
  • Vinos
  • Vinos
  • Vino
  • Vinos
  • vinos
  • vinos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS