Violencia de genero

Páginas: 4 (827 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2012
Reflexió´sobre violència i genere.

Per molts anys ha existit una diferència entre home i dona i entre els papers que cadascú ha desenvolupat.
Nosaltres venim d'una cultura cristiana on es vaensenyar segons la bíblia que la dona ha d'estar submisa a l'home i aquest l'ha de cuidar i respectar. Potser en aquella època a la gent li semblava bé en la teoria ja que sempre s'ha posat a la donacom dèbil i fràgil, però el simple fet de posar a un per sobre de l'altre està marcant una forta diferència. Les diferències entre homes i dones responen més a estereotips culturals que a veritablesdiferències.
L'home sempre ha sigut el cap de la família, el més important. Antigament hi havia molts llocs on la dona no hi podia anar ja que la seva tasca era estar a casa i cuidar dels fills.
Avuien dia no només patim aquesta diferència pel bagatge cultural o idees col·lectives, també ho fem per un altre factor com son els mitjans de comunicació, vivim a l'era de les comunicacions. Alprincipi la seva tasca era netament informativa i comunicativa, ara, els mitjans de comunicació han canviat molt arribant en molts casos a desvirtuar els seus objectius i convertir-los en elementsmanipuladors de la societat. Lamentablement ens dominen; guien el curs de les nostres vides i dicten les nostres formes de conducta, es aquí on es formen els estereotips, models de conducta que es converteixenen esquemes profundament arrelats a les nostres mentalitats fins al punt que els adoptem com a part de la "naturalitat" humana.
Els anuncis comercials ens han mostrat a la dona ideal: una donafeliç, espontània, intel·ligent, respectable, desitjada i influent, que no contradiuen el que se'ls diu, és complaent, servicial, atenta, etc. Físicament és prima, amb el cos perfecte i faccions clàssiques.Aquest físic de dona ideal ha augmentat la insatisfacció de les dones pel seu cos, provocant molts trastorns.
En canvi, a l'home se'l valora pel seu treball, posició en alguna institució, etc;...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS