Virgili

Páginas: 8 (1774 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
ÍNDEX

1. BIOGRAFIA……………………………………................………………….. 2

2. CONTEXT POLÍTIC…………................................................................... 2

3. OBRA………………….............................................................................. 3

1. Títols de les seves obres...............................................................3

2. Gènereliterari.................................................................................3

3. L’èpica abans de Virgili...................................................................4

4. Descripció del tema de cada obra..................................................5

1. BIOGRAFIA

Publi Virgili Maró va néixer prop de Màntua, ciutat del nord d’Itàlia, l’any 70 a. C. El seu pare eraun pagès, propietari de les seves terres i amb prou recursos per enviar el seu fill a estudiar a Milà i després a Roma. Allà va aconseguir el reconeixement públic amb les Bucòliques, també anomenades Èglogues, seguint el model del grec Teòcrit, que va ser l’iniciador de la poesia bucòlica al segle III a. C.
Aquest èxit va facilitar-li l’entrada al cercle de Mecenes i la proximitat amb August i elseu programa polític. Tot i que Mecenes li va regalar una casa a Roma, ell sempre va preferir viure al camp, al sud d’Itàlia. Per això no és estrany que les Geòrgiques, la seva següent obra mostrés també el seu amor per la vida rural i la natura.
Virgili va conservar sempre una certa aparença de camperol. Altres trets del seu caràcter eren la seva timidesa (fugia dels seus admiradors quan elreconeixien pel carrer) i la seva manca d’interès per les dones, raó per la qual a Nàpols l’anomenaven el Virginal, Parthenias.
Poc després va començar la seva realització més ambiciosa, l’Eneida, a la qual va dedicar onze anys i encara la va deixar inacabada. El 19 a. C. va fer un viatge a Grècia per inspirar-se en alguns dels escenaris de l’acció, però va morir en el viatge de tornada, deixantl’obra sense els últims retocs, raó per la qual alguns versos resten a mitges. Per això en el seu llit de mort va demanar que se’n destruís l’original, però August ho va impedir. L'Eneida restaria com el poema nacional de Roma, estudiat a les escoles, i faria caure en l'oblit l'èpica anterior d'Enni i de Livi Andrònic.
2. CONTEXT POLÍTIC
Virgili va viure en una època de guerres, armes brutalitat iopressió. En aquests moments s'estava tancant la primera part de la Història grecoromana, de la Història d'Occident. Grècia havia transmès la seva saviesa i el testimoniatge de la seva fe en la raó i en la llibertat humana, però el món antic no havia assolit una organització de la vida a la mesura de les conquestes del pensament filosòfic i de la realitat política-militar. Tots sabien que estavamorint un món vell i pressentien l'arribada d'un nou, però el procés es desenvolupà enmig d'una espantosa i llarguíssima agonia.
Virgili, el poeta nacional romà per excel·lència, va viure en època Imperial, sota el règim d'August. Aquest va emprendre un ampli programa per recuperar els valors tradicionals i regenerar moralment els romans, la construcció d’estàtues i monuments que decoraven totesles ciutats de l’imperi i cridar als escriptors més bons del moment, homes de lletres, per que escrivissin sobre ell van ser els instruments per fer-se propaganda i aconseguir les seves metes.
Els objectius principals per Augusta van ser ; en primer lloc, que els romans recuperessin les antigues tradicions “mos maiorum”, la pietat, l’austeritat, l’amor a la pàtria i l’amor a la família.Seguidament va intentar reforçar el sentiment patriòtic fent-los sentir orgull de ser romans i convèncer de l’origen diví d’ell i de Roma. I finalment, pretenia consolidar el seu poder personal..
August va saber  atreure els grans literats del moment, com Horaci i Properci i entre ells Virgili, que van pertànyer a l’ anomena’t cercle de Mecenas, home riquíssim i refinat, conseller de confiança i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • virgilio
  • Virgilio
  • Virgilio
  • virgilio
  • Virgilio
  • virgili
  • Virgili
  • Virgilio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS