A Más Popper Menos Kuhn

Páginas: 4 (927 palabras) Publicado: 9 de noviembre de 2012
A més Popper, menys kuhn

El primer que convé destacar és que el text “A més Popper menys Kuhn” es tracta d’un fragment d’un article divulgatiu contemporani escrit per Jorge Wasenberg, professor,investigador i divulgador científic, que donat el seu contingut, tracta d’expressar dues postures opostes i a la vegada complementàries sobre quina és la nova filosofia de la ciència, el progrés i larealitat d’aquesta vist des de dues concepcions diferents, Popper i Kuhn.
En el text trobem dues postures distintes a l’hora d’entendre la ciència. La postura del filòsof Karl Popper tracta de donaruna visió més realista, més objectiva a la realitat, és a dir, els fets ocorren d’una forma, independentment de la subjectivitat que cadascú vuiga otorgar. D’aquesta manera, Popper entén la ciènciaquan és compatible amb alguna possibilitat d’observació empírica, i no és científica quan no compleix amb aquest requisit. Aquesta postura la trobem dins la corrent del realisme científic, que sostébàsicament que l’objectiu primordial de la ciència és descriure i explicar els fets de la realitat, i que la ciència aconsegueix el seu objectiu gràcies a l’aplicació del mètode científic . A més, aquestautor no comparteix la idea de què la racionalitat científica és comprovar les hipòtesi, sinó que s’ha de permetre la possibilitat de provar que s’està equivocat, ja que en la ciència les veritats nosón absolutes, no podem conèixer res amb seguretat. En definitiva, proposa un model explicatiu que dona una explicació científica i objectiva a la realitat, a la manera de fer ciència.
D’altrabanda trobem a Kuhn, emmarcat dins l’idealisme científic. Aquest pretén donar una visió contrària a la de Popper, afirmant que cadascú té una realitat distinta, sent la ciència subjectiva. És a dir,cadascú entendrà la ciència segons el context històric en què es trobe, segons la seua forma d’interpretar-la. A més, pel contrari a Popper, aquest autor defèn la tesi de què la ciència ha avançat a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Popper y kuhn
  • Popper y Kuhn
  • Kuhn Y Popper
  • Popper y Kuhn
  • Popper y Kuhn
  • Kuhn vs popper
  • Comparacion kuhn y popper
  • CUADRO COMPARATIVO DE KUHN Y POPPER

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS