L'Evolució

Páginas: 7 (1565 palabras) Publicado: 16 de enero de 2013
L'evolució

Índex

Explicacions preevolucionistes________________1

Explicacions evolucionistes___________________1

La hominització____________________________3

El llenguatge i la capacitat simbòlica____________4

1.L'evolució

L'evolució és la rama de la biología que es refereix a tots els canvis que ha originat la diversitat dels éssers vius a la Terra, des dels seus orígensfins el present.

1.1 Explicacions preevolucionistes

La Bíblia explica l'orígen de l'home atenent a la teoria creacionista, que afirma que l'home fou creat per Déu a imatge seva.
La teoria fixista explica que les espècies actualment existents han permanescut bàsicament invariables des de la creació, per tant les espècies serien inmutables, tal i com van ser creades. Es considerava quel'adaptivilitat de dels individus al medi era producte d'un disseny intel·ligent i per als fixistes això evidenciava l'existència d'un creador darrere tot el projecte de vida. Uns defensors del creacionisme fixista van ser Carl von Linné (1707-1778) i Georges Cuvier (1769-1832), aquest tarannà fixista es reflecteix en la crítica als treballs evolucionistes del seus contemporanis .

1.2 Explicacionsevolucionistes

L'orígen de les espècies és una obra publicada el 1859 per Charles Darwin que va trasbalsar les doctrines fixistes, és considerat un dels treballs percursors de la literatura científica i el fonament de la teoria de la biología evolutiva.
Caricatura de Darwin
Charles Darwin
Neix el 1809 en Shrewsbury y després d'abandonar els seus estudis de medicina i cursar teología, varealitzar treballs en el camp de la geología el qual li va permetre embarcar-se per realitzar un viatge per les costes sudamericanes i les illes del Pacífic, allà va investigar per establir la base de la seva obra que va aconseguir desmontar el Creacionisme.
Desprès de la publicació del seu treball, i davant les seves idees revolucionàries va sorgir moltes veus discrepants entre els sectors mésconservadors i tradicionals, fins arribar a les burles respecte la seva persona.
No va ser fins els anys 30 quan la síntesi moderna sentava les bases del evolucionisme actual,integrant la teoria de l'evolució per selecció natural.

En L'orígen de les espècies aparèixen les bases de l'evolució en tres tesis fonamentals:

-La evolució biològica, és el conjunt de transformacions o canvis a través deltemps que ha originat la diversitat de formes de vida que existeixen sobre la Terra a partir d'un avantpassat comú.

-La selecció natural és la base de tot el canvi evolutiu. És el procés a través del cual els organismes millor adaptats desplaçen als menys adaptats mitjançant l'acumulació lenta de canvis genètics favorables en la població al llarg de les generacions. Quan la selecció naturalfunciona sobre un número gran d'éssers pot donar lloc a la formació d'una nova espècie. El caràcter sobre el que actúa la selecció natural és la eficàcia biològica que es mesura com la contribució d'un individu a la següent generació de la població.

1

Existen organismos que se reproducen y la progenie hereda características de sus progenitores, existen variaciones de características si el medioambiente no admite a todos los miembros de una población en crecimiento. Entonces aquellos miembros de la población con características menos adaptadas (según lo determine su medio ambiente) morirán con mayor probabilidad. Entonces aquellos miembros con características mejor adaptadas sobrevivirán más probablemente.
Darwin, El Origen de las especies

-L'ésser humà descendeix d'antics primats,això s'ha comprovat gràcies a distintes proves paleontològiques. Tal i com la resta d'animals procedeix per evolució d'espècies anteriors ja extinguides.
Evolució de l'home

Gregor Mendel

Tot i això la teoria Darwinista, no explicava els mecanismes que determinen quines característiques es trasmeten de generació en generació, ni de quina manera ho fan. Gregor Mendel (1822-1884), un religiós...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proves de l'evolució
  • L'evolució de l'home
  • teories de l'evolució
  • Proves de l'evolució
  • proves paleontològiques de l'evolució
  • l'origen i l'evolucio de la vida
  • L’evolució de la població espanyola ( 1797-1897)
  • L'evolució del joc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS