L' Empresa I L'Entorn

Páginas: 5 (1109 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
TEMA 1: L’empresa y l’entorn
Es tracta d’una introducció general al món de l’empresa. Aquesta es considera la institució més important del nostre sistema econòmic. Introduirem els seus objectius, els elements que la componen, les seves funcions, les relacions amb l’entorn, la figura de l’empresari, una classificació i la responsabilitat de l’empresa davant la societat.
1.L’empresa com aunitat econòmica.
1.1 Introducció.
Idea històrica: L’empresa com a unitat econòmica ha existit sempre. Els canvis de la baixa edat mitjana i, sobretot, els de la revolució industrial donaran pas a l’empresa actual.
Idea psicològica: L’origen d’una empresa: les necessitats humanes, sempre pujen però els recursos per satisfer-les són limitats. Els recursos limitats tenen valor, per això hi hapersones(empresaris) disposats a crear recursos i a guanyar diners.
Una empresa és una economia de producció de recursos escassos que tenen un valor. Aquests recursos poden ser:
- Béns/materials.- Serveis/immaterials.

‘’Les empreses, per poder realitzar la funció de producció dins d’un sistema econòmic, precisen uns grups socials anomenats famílies que tenen com a finalitat el consum i per aconseguir-lo aporten factors de producció.’’
Producció: és qualsevol procés que tingui com a finalitat crear o posar a l’abast de lagent béns/serveis necessaris per satisfer les seves necessitats.
Sistema econòmic: és la manera en que s’organitza una societat per tal de solucionar els seus problemes econòmics, els del segle XX :
·El sistema capitalista y el sistemasocialista.
Factors de producció: és qualsevol element que es necessari per produir. Hi ha 3 tipus:
·Recursos naturals: pedra, aigua, mines..
·Treball: els treballadors.·Capital: tots els elements necessaris per fer funcionar l’empresa, ordinadors, camions..
Sistema econòmic:Tots els sistemes que estan lligats amb l’economia de i que serveixen per satisfer les necessitats humanes.

1.2 Objectius de l’empresa
Objectiu bàsic: guanyar diners.Objectiu general o fi de l’empresa: es el bé/béns o servei/is produïts o ofertats a la societat. Objectius pròpiament dits: els que es marca l’empresa durant un període concret.
La gestió de l’empresaorigina un conflicte d’objectius entre tots aquells que hi intervenen: -Els propietaris o accionistes.
-Elgestor professional.
-Els treballadors.
-Clients, proveïdors, bancs, hisenda.
1.3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Lorganització I El Procés De Direcció De L Empresa
  • EMPRESAS I
  • Hip Lit I L
  • LES FORMES I FUNCIONS DE L
  • F A I L
  • La Garsa I L Esmerla
  • LA CIUTAT I L URBANISME
  • L I A M

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS