L'adopció A D'altres Cultures

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 13 de abril de 2011
Elena Balaguer Pérez
L’ADOPCIÓ A D’ALTRES CULTURES
Alguns països musulmans tenen uns sistemes judicials inspirats en el Corán. El Corán no accepta la Sharia, que vol dir adopció, i en el seu llocdescriu la Kafala, que ve a ser una tutoria. La tutoria té unes característiques que disten molt de semblar-se a l’adopció.
Tot i que en la definició de tutoria trobem premises que encaixen enl’essència del que és adoptar a una critatura, com cuidar, protegir, alimentar, estimar... al nen desamparat etc. té un revers fosc. Segons el Corán el nen acollit no podrà disfrutar dels mateixos drets, perexemple en el cas de l’herència. El Corán justifica aquest fet en que si l’adoptat reclama, els justos i verdaders familiars queden privats del que és seu i això pot causar enfado per part seva iconflicte a la familia. Però això no es limita a aspectes legals, també s’especifica que els Tutors no poden estimar igual als fills adoptats que als biològics. A més caldrà recordaral nen i a l’entorn que aquest no forma part de la familia, i mantindrà el seu nom i cognoms, nacionalitat i religió.
El més fosc d’això, és que el Corán contempla el possible desig sexual delstutors cap als nens, ja que no existeix vincle se sang ni de llet.
Tot plegat resulta de cap a peus una situació que deixa al nen completament desamparat, el perill ja no és a casa sinó a la llei, o mésaviat és un perill a casa amparat per la llei que deixa que aquest nen es converteixi en una víctima permesa.
Ja desde l’inici se li recorda que no forma part del sistema familiar, que és un intrús, que rep atencions però que els seus drets sempre estaràn per sota de la resta de membres. A cada moment és susceptible de ser exclòs, legalment ho està, després depenent de cada família el graud’exclusió serà diferent.
Els nens orfes ja experimenten sentiments de pèrdua o abandonament, en aquests casos a sobre se li ofereix un acolliment marcat per una jerarquització que el manté en una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mi cultura, tu cultura, nuestra cultura.
  • cultura sin cultura
  • “Una cultura sin cultura”
  • Cultura
  • Cultura
  • Cultura
  • Cultura
  • La cultura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS