L'illa de Maians, Quim Monzó

Páginas: 4 (936 palabras) Publicado: 22 de abril de 2014
Treball sobre la lectura de L'ILLA DE MAIANS, Quim Monzó.

L'illa de Maians es tracta d'un recull de contes escrit per Quim Monzó cap a l'any 1985 dins de la seua etapa com a contista que vacomençar al 1978 amb Uf, va dir ell, etapa a la qual aquest autor va construint el seu propi estil amb una tècnica que va evolucionant cap a un formalisme despullat. Quim Monzó és un dels escriptors actualsmés traduït i reconegut que ha rebut premis com ara el premi Prudenci Bertrana. Els gèneres més conreats per l'autor són: el conte, la novel·la i l'article periodístic.

Quim Monzó va nàixer aBarcelona a l'any 1952, i va publicar la seua primera novel·la (L'udol del griso al caire de les clavegueres) a l'any 1976, per tant, aquest escriptor s'inclou en l'etapa postmodernista caraztertitzadaper: l'influència i els efectes del capitalisme, l'actitud hedonista i individualista de les persones, la substitució del valor de la raó pel valor del sentiment i la renuncia a la veritat, a lesideologies i als conceptes absoluts: tot és possible i tot és qüestionable. Per tots aquestos aspectes sorgeix la narrativa de trencament que s'allunya de les tècniques narratives clàssiques, els escriptorsbusquen formes expressives i estructures narratives noves, hi predomina el reflex d'ambients urbans, dels problemes dels joves, i de la seua relació amb el sexe i les drogues.

L'illa de Maians ésun llibre de contes d'unes 170 pàgines dividides en tres blocs: Carrer dels dies feiners, A handkerchief of neckerchief of soft twilled silk i La casa estilogràfica. El primer bloc consta de 6 contes:Barcelona, Casa amb jadí, Filologia, Febre, No tinc res per posar-me i Ferrocarril, el segon bloc consta de 3 contes: La filantropia del mobiliari, Literatura rural i El segrest i ,per últim, eltercer bloc consta de 5 contes: Halitosi, Porc bullit amb salsa de rave, No n'estigui tan segur, Anís del mono, La qualitat i la quantitat. No tots els contes són de la mateixa llargada i tampoc hi ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L illa de Maians Cuento en Valenciano Quim Monz
  • Quim Monzó
  • Quim Monzó
  • QUIM MONZÓ
  • Quim Monzó
  • redacción Quim monzó
  • Redacció "Quim Monzó"
  • Quim monzo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS