L´emperadriu dels eteris

Páginas: 7 (1534 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
FITXA DEL LLIBRE
Títol: L'emperadriu dels Eteris
Autor: Laura Gallego
Editorial: Bromera
Idioma: Català
Data de Publicació: 14 novembre 2007
n º edició: 4 ª edició juliol 209

BIOGRAFIA
Laura Gallego García va néixer a Quart de Poblet (València) el 1977. Va començar a escriure als onze anys i el 1998 va guanyar el Premi Vaixell de Vapor per la seva obra Finis Mundi, tres anys més tardtornaria a obtenir el mateix guardó amb la llegenda del Rei Errant. Es va llicenciar en Filologia Hispànica i actualment es dedica a la literatura, entre les seves obres, dirigides gairebé totes a un públic juvenil i emmarcades en el gènere de la literatura fantàstica, destaquen també Cròniques de la Terra, Ales de foc i la seva trilogia més coneguda, Memòries d'Idhún. Les seves obres han estattraduïdes a diverses llengües, entre les quals es troben l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el portuguès i el coreà.
ARGUMENT

Bipa no creu en els contes de fades. No li interessa res més enllà de les coves on viu la seva gent. En canvi el seu amic Aer, el fill de l'estranger, sembla que cada vegada s'allunya més de la realitat i va deixant absorbir per la lluentor de l'estrella blava, ondiuen que viu l'Emperadriu dels Eteris.
Quan Aer desapareix per segona vegada, la Bipa decideix sortir a buscar-lo. Porta amb si l'òpal que li ha prestat Maga, la xaman de la tribu, un penjoll que la protegirà del fred i reposarà les seves forces.
De seguida s'unirà a la seva expedició Nevat, un silenciós golem de neu que l'ajudarà a afrontar els perills.
Haurà de travessar les Muntanyes de Gel,on hi ha el palau de la terrible Gelida, la ciutat de Cristall, el mar de líquids. Haurà creuar un mar i un abisme però els riscos del viatge no són només físics, ja que conforme els protagonistes s'acosten a la ciutat dels Eteris, els seus cossos van perdent matèria, espiritualitzar fins a apropar perillosament a l'invisible, com els elements que els envolten (el gel, el vidre, l'aigua, lallum).
Durant la seva intensa recerca d'Aer, Bipa es consolida en la seva pròpia identitat, l'única arma que posseeix davant la negació de la naturalesa que només condueix a la mort.

PERSONATGES PRINCIPALS (protagonistes i antagonistes)
-Bipa:
La protagonista i heroïna d'aquesta novel.la.
És valent, fort, prudent, i té un sentiment de protecció cap als que considera més febles. És sensata, ambels peus a terra. Per això no s'entén al principi com abandona totes les comoditats que té en les coves per anar a buscar al seu amic.
Bipa, que al principi pot veure com una noia racional en excés, a la qual no li interessa res més enllà del seu món. El seu personatge pateix una evolució a mesura que s'enfronta a perills, i després serà una dona valenta, de cor fort i decidida, capaç de vèncerqualsevol obstacle per tal d'assolir el seu objectiu: recuperar el seu amic Aer.
-Aer
És tot el contrari a la Bipa. És un idealista, un somiador, aventurer. Una cosa romàntic i imprudent.
No pensa en els perills que hi ha fora de les coves. Només vol trobar al seu pare i conèixer el que hi ha més enllà ..
Desapareix forces en un ambient gelat, hostil i inexplorat a la recerca de la míticaEmperadriu dels Eteris, que habita en un Regne on les necessitats humanes com sentir, dormir o menjar es van abandonant en el camí que porta cap a ella, fins que desapareixen. Les persones que arriben a aquest regne van deixant de ser éssers humans per convertir-se en éssers eteris, incorpori i espirituals que no mengen, ni dormen, ni senten.

PERSONATGES SECUNDARIS

Els personatges que apareixens'allunyen molt dels que trobem en les obres de gènere fantàstic com mags, fades, bruixes, unicorns .. etc. No són personatges convencionals, en això resideix el seu atractiu. El mateix succeeix amb els escenaris on es desenvolupa l'acció, llocs imaginaris com la Ciutat de Cristall, el Castell de Gelida, el túnel dels miralls o el Mar de Líquids.
En el seu viatge, Bipa coneixerà i haurà de fer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l illa dels 5 fars
  • L Origen Violent Dels Continents
  • Lemperatriu Dels Eteris
  • L´Espanya dels Borbons(segle XVIII)
  • L´Hort Dels Cirerers El Tractament Escenic Dels Personatges
  • Declaracio Dels Drets De L Home I Del Ciutadà
  • ,l,,l,l,l,l,l,l
  • l,ñ,l,l,

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS