Éssers Vius I Funcions Vitals

Páginas: 4 (924 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Éssers vius i funcions vitals

Éssers vius- una papallona, un alzina i nosaltres mateixos.

Matèria inerta- una roca, l’aire o un robot.

Vitalisme- en l’edat mitjana es pensava que lescaracterístiques pròpies del éssers vius eren degudes al fet que estaven proveïts d’una força vital, misteriosa i divina.

Les funcions vitals- nutrició, relació i reproducció.

Organització dels éssersvius

Tots els éssers vius, presentam diferents nivells d’organització. Tots els éssers vius estam formats per una sèrie de compostos químics exclusius i complexos. Els composts químics del éssersvius formen estructures cel·lulars o orgànuls.

Nutrició

La nutrició inclou tots els processos mitjançant els quals els éssers vius aconsegueixen la matèria i l’energia que necessiten. Elsprocessos són: alimentació, respiració, eliminació de productes de rebuig (excreció) i circulació.

Relació

Tots els éssers vius detectam canvis (estímuls) tant en el medi intern com en el medi externs,i elaboram les respostes adequades per assegurar-nos la supervivència davant aquests canvis.

Reproducció

Els éssers vius produeixen descendents idèntics o semblants als progenitors. Així esperpetua la vida i s’assegura la continuïtat de les espècies.

La composició química dels éssers vius

A més de realitzar una sèrie de funcions vitals comunes, tots els éssers vius estam formats pelmateix tipus de substàncies químiques, les biomolècules. Aquestes biomolècules estan compostes per una sèrie d’elements químics, anomenats bioelements.

Biomolècules inorgàniques

Aigua- És lasubstància més abundant en tots els éssers vius (65% del nostre cos és aigua). L’aigua és el component principal de les cèl·lules i dels líquids interns. En l’aigua tenen lloc totes les reaccionsquímiques i és el mitjà de diverses substàncies.

Sals minerals- formen estructures, com les closques o l’esquelet, i participen en funcions com la transmissió de l’impuls nerviós i la contracció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els essers vius i les seves funcions vitals
  • Els essers vius i les funcions vitals:
  • Característiques dels éssers vius
  • LA COMPOSICIÓ DELS ÉSSERS VIUS
  • Classificació éssers vius
  • Relacions Entre Els Éssers Vius
  • Treball essers vius
  • ELS ÉSSERS VIUS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS