DONA I EDUCACIÓ

Páginas: 24 (5814 palabras) Publicado: 9 de enero de 2015
TREBALL SOBRE DONA,GÈNERE,
EDUCACIÓ I SOCIETAT.











Índex

TREBALL SOBRE DONA,GÈNERE, 1
EDUCACIÓ I SOCIETAT. 1
BREU BIOGRAFIA DELS AUTORS: 3
IDEES PRINCIPALS DELS AUTORS 5
RESULTATS DE LA RECERCA SOCIAL EMPÍRICA: 11
DESCRIPCIÓ CRONOLÒGICA DE LES NOTÍCIES: 13
CONCLUSIÓ FINAL : 15




























BREU BIOGRAFIA DELS AUTORS:Manuel Castells Olivan,va nèixer a Hellín al 1942 un municipi pertanyent a la regió d'Albacete. És un sociòleg i professor d'universitat català, catedràtic de Sociologia i d'Urbanisme a la universitat de Califòrnia. Va estar exilitat durant la dictadura de Francisco Franco,es va establir a París on va estudiar sociologia. Als vint-i-quatre  es va convertir en el professor més jove de launiversitat de París. En les seves classes es va formar el Maig Francès 1968,degut això va ser expulsat de França i es va instal·lar als Estats Units on es va dedicar a estudiar el desenvolupament de la tecnologia de la informació i el seu impacte social. Actualment es dedica a coordinar el Projecte Internet Catalunya on relaciona l'evolució de l'economia i les transformacions polítiques,socials iculturals amb una teoria integral de la informació. Viu entre Califòrnia i Barcelona i és un dels autors més rellevants sobre Sociologia.








Marina Subirats va néixer a Barcelona l'any 1943. A la universitat de Barcelona es va llicenciar en filosofia. A París va treballar com a investigadora al laboratori de sociologia amb el professor Touraine.En tornà a Barcelona va ser professora de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Junt amb això feina d'investigadora a la fundació Jaume Bofill i al Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Després es doctorà en filosofia. El 1977 realitzà estudis de recerca ala Universitat de Wisconsin, a la de Califòrnia i al Institut d'Educació de Londres. Foudirectora de l'Enquesta Metropolitana. Finalment guanyà la càtedra de Filosofia a la Universitat Autònoma de Barcelona i s'especialitzà en el camps de sociologia de l'educació i de la dona.











IDEES PRINCIPALS DELS AUTORS
Manuel Castells Olivan,al seu article SER MUJER,comença parlant de com està organitzada la família tradicional. L'home elcap de la família era el que duia els doblers a casa, el que era fora de casa treballant tot el dia, el protector i rei de la casa. Per altre banda la dona estava a casa,fent les coses de casa,tenint cura dels infants,s'encarregava de donar-li educació. El pare no feia res més que fer feina fora de casa, a més a més la dona havia de satisfer i servir al homo quan ell volgués.
Com és clar aquestasituació sexista afecta als fills. Ja des de ben petits hi ha una separació entre nins i nines. Els nins juguen a determinats jocs amb la pilota,amb cotxos. Per altra banda les nines juguen amb cuinetes, a ser mares. És a dir fan el que veuen a casa seva.
De tot això varen sorgir dues cultures totalment diferents una dominat i l'altre dominada. Segons això podem dir que sorgeixen dos termes : homounidimensional,és a dir només s'ocupa de dur els doblers a casa mitjançant la seva feina i dona multidimensional s'encarregava de fer la resta de les feines. La familia va rebutjar l'homosexualitat. Provenim del patriarcat,on l 'homo és el important,encara que poc a poc la dona ha anat millorant la situació,si ens posem a mirar el que hi havia abans, tot era molt pitjor, per a ella.
Aquestconcepte sexista ha anat canviant amb el temps i uns dels passos més importants ha estat que la dona s'ha format intel·lectualment i sobretot la seva entrada al món laboral. Però encara la dona segueix sofrint discriminacions amb els salaris, els horaris i altres temes que posen en inferioritat o per davall a la dona encara que aquesta estigui més formada o tingui més experiència que els homes(...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I don
  • Educació I Valors
  • Tic I Educació
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • Educació no formal i art
  • Pac1B. Interculturalitat I Educació
  • Educació i valors
  • educació espartana i grega

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS