Educació Especial

Páginas: 6 (1441 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2013
PRIMERA TASCA

1. Identificar en els articles alguns dels factors que promouen la problemàtica de convivència en els Centres Escolars. Explicita 3 d'aquests factors.
La problemàtica de convivència en els Centres Escolars pot venir motivada per una extensa enumeració de factors.
Per tot el que exposen els articles de Philippe Meirieu i Salvador Cardús, i seguint les seves directius detreball n’explicaré tres: l’acceleració de la història, l’omnipotència de l’alta tecnologia i la seva influència i finalment la crisi de l’autoritat.
Històricament es donen períodes continuats de fenòmens sociològics que poden comportar incomprensió generacional, ja que les generacions es separen cada vegada més unes de les altres. Així per exemple les noves tecnologies han fet plantejar a més d’unpare quan i com ha de satisfer les necessitats del seu fill, és per tant la figura de l’educador qui ha d’indicar el moment oportú, fet que fa difícil l’educació perquè està a contracorrent d’una societat consumista que només mira de satisfer els seus desitjos.
Tot nen necessita d’un adult aliat per saber escapolir-se de les males influències i de la fatalitat. Aquest fet imposa que s’ha d’ajudarel nen a modelar la seva voluntat sense que es negui al desig però sabent-se sotmetre a unes lleis o normes.
És motiu de debat també parlar de la crisi d’autoritat, però la mateixa paraula crea una possibilitat de crear una educació d’individus que siguin ciutadans lliures. Aquest fet es compleix perquè hi ha molta gent que vol ocupar el centre i reivindicar la seva omnipotència. Serà feina del’educador ensenyar mitjançant una pedagogia amb l’ajut d’un mètode experimental perquè el nen busqui la veritat per si mateix.

2. Identificar i/o inferir en els articles algunes de les vies que es poden engegar amb la finalitat d'afrontar aquesta problemàtica en els Centres. Explicita 3 vies o propostes per millorar la convivència.
La primera pot ser la diferenciació que s’ha de donar aldiscent entre desig i conflicte. Actualment és difícil inculcar al nen que els herois sobretot televisius no són el reflex del que passa en el món real. Pel nen no és difícil diferenciar un fet real d’un fictici, però quan es tracta de deixar de ser agressor per convertir-se en víctima hi ha d’haver un mediador que l’ensenyi a treballar amb d’altres per un projecte en comú. Aquest fet implicarà unadisciplina, una renúncia i un temps, però serà la clau per obrir al nen la porta del món.

La segona via seria facilitar ajut al nen individualista, cal ensenyar-li que els demés poden reforçar-lo i a la vegada també indicar-li que tota col·lectivitat requereix d’unes normes que s’han de seguir, i que no són prohibitòries perquè l’autoritat no implica submissió sinó llibertat, ja que tindrà lasuficient capacitat per distingir com ha de vestir, de parlar o comportar-se, és a dir, responsabilitzar-se dels seus actes i formes de procedir perquè haurà vençut la seva voluntat.

Per últim la violència. L’ésser humà és per naturalesa violent i la problemàtica serà saber-la metabolitzar. Aquest es un motiu pel qual entrem en la política. Tot fet polític implicar fer florir la societat amb laque comparteixes unes vivències passades, presents i venidores encara que no les podem predir. Aquest és una via prou amplia per desenvolupar la possibilitat d’educar els nostres nens perquè siguin recercadors de veritats i de nous valors sense entrar en la desesperança però tampoc en l’optimisme què tot fet innovador ja és el millor.

3. D'acord amb les aportacions dels autors, de quinamanera pot afectar o incidir el discurs de l'època actual en els processos d'inclusió que s'impulsen a l'escola? Explicita dues raons o arguments que expliquin aquesta incidència.
Una de les dificultats que actualment es troba l’educació és el canvi tan sobtat de la societat d’un dia a l’altre. Són els educadors els primers que s’adonen d’aquestes transformacions ja que experimenten constantment...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fundamentos de la Educaci n Especial
  • Educaci N Especial En Espa A
  • Educaci N Especial Completo
  • Educació especial pac1
  • Educaci n Especial en Chile
  • Aportaciones de Wallon a la educaci n especial
  • proyecto padem educaci n Especial
  • Educacio especial pac 2 uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS