El treball i el joc cooperatiu en el món del lleure

Páginas: 24 (5776 palabras) Publicado: 5 de agosto de 2013




ÍNDEX



0. Índex..............................................................................................pàg. 2
1. Introducció.....................................................................................pàg. 3
2. Definim el treball cooperatiu?.......................................................pàg. 4
Estructures dels equips de treballcooperatius........................pàg. 4
3. Què és el joc cooperatiu?...............................................................pàg. 7
4. Què aporten els jocs cooperatius als infants?................................pàg. 8
5. Jocs cooperatius.............................................................................pàg. 9
6.Conclusions.....................................................................................pàg. 13
7. Bibliografia......................................................................................pàg. 14
8. Webgrafia.......................................................................................pàg. 15










1. INTRODUCCIÓ
Aquest treball porta com a títol El treball i el joc cooperatiu en el món del lleure i es divideix, principalment, en dos eixos:1. Teòric
2. Pràctic
A nivell teòric, l’objectiu d’aquest treball és donar una visió general per tal de conèixer i fomentar el treball cooperatiu, el seu funcionament, els avantatges que suposa tant pels infants com per l’equip de monitoratge i quines diferències hi ha amb la manera de treballar tradicional. A més a més, també donem importància a saber què és concretament el joc cooperatiu iquines són les seves característiques més destacables.
Pel que fa al segon punt, el pràctic, és evident i molt necessari, també, saber com es pot aplicar i s’aplica la metodologia que desenvoluparan els punts del treball referents a l’eix teòric. És per aquest motiu que en les parts que expliquin els temes més pràctics aprendrem diferents jocs per a totes les edats que tinguin com a metodologiaprincipal la cooperació i en coneixerem els seus objectius.
Tanmateix, creiem que la societat actual és una societat els/les membres de la qual pateixen les conseqüències d’un bombardeig tecnològic massiu i això fa que les persones siguem cada cop més individualistes i egoistes. Per tant, com que l’objectiu principal d’un bon educador no formal ha de ser aquest, educar els infants en valors peraconseguir en un futur una millor convivència en societat, ens adonem que el treball i el joc cooperatiu són eines indispensables que cal incentivar i promoure des de la infància per tal d’aconseguir pal·liar i contrarestar els efectes negatius que els avenços tecnològics, molt necessaris per altra banda, han generat.
2. DEFINIM EL TREBALL COOPERATIU?
En el treball cooperatiu, tant els infants coml’equip de monitoratge s’han d’implicar directament en les activitats que realitzen i això comporta tot un seguit d’avantatges en totes dues direccions. En referència als infants, el fet que el treball cooperatiu requereixi una implicació directa i activa per la seva part fa que l’aprenentatge sigui motivador, vivencial i voluntari, característiques que desemboquen en un aprenentatge real ja queels infants en són part del procés. D’altra banda, cal afegir que la cooperació i l’ajuda mútua ens fan pujar un esglaó més en l’escala de l’aprenentatge ja que ens permeten aprendre més coses i entendre-les millor. Pel que fa a l’equip de monitoratge, cal passar d’una estructura individualista i/o competitiva a una estructura cooperativa per tal de treure’n el màxim rendiment, de l’acció delsmonitors/es.
És molt important la repercussió que l’aprenentatge cooperatiu té en les relacions interpersonals, l’esforç per millorar l’adaptació psicològica i les competències socials. Per aquest motiu considerem que la seva aplicació és imprescindible en el món del lleure.
Estructures dels equips de treball cooperatius
Els equips cooperatius necessiten quelcom que els uneixi (un sentiment de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joc del mon carrer
  • Treball De L'Escola Contra El Món
  • Lleure i Joaquim Franch
  • tecniques de treball i comunicacio
  • Treball Mar I Cel
  • Treball Bus
  • TREBALL FUNCIONS I CAPACITATS
  • 6 Treball I Energia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS