filosofia

Páginas: 4 (996 palabras) Publicado: 10 de enero de 2014
1. Té sentit parlar de "la ment de l'ordinador", "la ment del robot" o la ment de qualsevol altra màquina? Per què?
No te sentit, perquè un ordinador es un subjecte immortal i material que nocomporta cap vida i no pot incloure una ment, perquè les activitats mental son simples processo fisicoquímics o neurofisiològics. A mes cal destacar que el que diuen això son monistes que defensen que lament no existeix nomes el cervell.


2. Quina importància donen a la matèria els autors de les teories fiscalistes? I les emergentistes? Quina valoració et sembla més adequada?
En primer lloc, elsfiscalistes i els emergenistes son teories monistes que s’impliquen a una cosa material. El fiscalista li dona una importància de que hi ha un reduccionisme fiscalista perquè redueixen allò mental auna cosa física. I el emergenista, es totalment diferent al fiscalista perquè diu que allò que es mental no es pot reduir allò que es físic, però si que pot evolucionar. L’autor Mario Bunge, nomésexisteix una substància, que és la matèria.
Per a mi, des de el meu punt de vista la mes adequada es la emergenista.


3. Compara i diferencia entre l'hilemorfisme i el dualisme cartesià?Hilemorfisme: L’autor es Aristòtil, i diu que l’anima i el cos no poden separar-se, són inseparables i que l’única manera en la qual es pot separar es per la imaginació.
El cos es la base material i l’anima esla forma substancial que dintre d’un cos dona propietats a les característiques com ara la vida, la sensació, pensament, moviment, el parlar.. Com que ànima i cos no poden existir un sense l’altra,resulta difícil que l’anima sigui inmortal.
Dualisme cartesià: L’autor es Descartes, i afirma que l’esser humà esta compost per una unió de dues substancies diferents que son el cos (substància externa)i l’anima (substància pesant).
Ell pensava que la comunicació entre elles dues es produïa a través de la glàndula pineal, situada sota el cervell


4. Quins arguments de les teories dualistes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS