Lommariner comentari

Páginas: 7 (1644 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
VORA LA MAR

Reflexiona sobre el pas del temps, inevitable i es lamenta que totes les seves creacions es dilueixin amb el temps.Tot això ens ho presenta amb una reflecció general sobre el passat, el present, el futur, la vida, la mort i l’eternitat. Els poemas que en un passat va fer i que eren importants i tenien un valor, ara amb el pas del temps l’han perdut. Compara la seva tragectòria ambuna flor, que el vent s’endú la escència de la flor.
Lo mariner, és una cançó popular d’origen català del segle XVI-XVII, tot i que trobem versions a diversos llocs d’Europa. És anònima i s’ha anat modificant a causa de la transmissió oral, és a dir el poble la cantava i la coneixia però ningú la va redactar per escrit en cap tipus de document. Aquest fer dificulta que en poguem conèixer l’autori la data de creació amb exactitud. Els temes de que tracten en aquest tipus de poesia són sobretot situacions de la vida quotidiana, ja que eren molt propers a la gent del poble: tractaven sobre les feines, els oficis, les festes tradicionals com el Nadal, i fins i tot sobre el tema de l’amor no correspost, que és la idea principal d’aquest poema.
En aquella època, era típic raptar a lesdonzelles i portar-les al mercat com esclaves. El tema principal d’aquesta cançó es basa en aquest fet amb la diferència que el mariner està enamorat de la donzella, per això mateix se l’ emporta. La noia no es vol casar amb ell ja que no te diners i es un pobre mariner, però ell li diu que és el fill del rei d’Anglaterra i més tard acabaran junts. Utilitza, com Josep Maria de Sagarra, moltsparal•lelismes i repeticions (tornada). La base del poema és el diàleg entre els personatges de la cançó.
Per donar musicalitat a aquest poema hi trobem una alternança de rima consonant i assonant que li dóna un ritme a la cançó.

Lo mariner, és una cançó popular d’origen català del segle XVI-XVII, tot i que trobem versions a diversos llocs d’Europa. És anònima i s’ha anat modificant a causa de latransmissió oral, és a dir el poble la cantava i la coneixia però ningú la va redactar per escrit en cap tipus de document. Aquest fer dificulta que en poguem conèixer l’autor i la data de creació amb exactitud. Els temes de que tracten en aquest tipus de poesia són sobretot situacions de la vida quotidiana, ja que eren molt propers a la gent del poble: tractaven sobre les feines, els oficis, les festestradicionals com el Nadal, i fins i tot sobre el tema de l’amor no correspost, que és la idea principal d’aquest poema.
En aquella època, era típic raptar a les donzelles i portar-les al mercat com esclaves. El tema principal d’aquesta cançó es basa en aquest fet amb la diferència que el mariner està enamorat de la donzella, per això mateix se l’ emporta. La noia no es vol casar amb ell ja que note diners i es un pobre mariner, però ell li diu que és el fill del rei d’Anglaterra i més tard acabaran junts. Utilitza, com Josep Maria de Sagarra, molts paral•lelismes i repeticions (tornada). La base del poema és el diàleg entre els personatges de la cançó.
Per donar musicalitat a aquest poema hi trobem una alternança de rima consonant i assonant que li dóna un ritme a la cançó.

VORA LAMAR

Reflexiona sobre el pas del temps, inevitable i es lamenta que totes les seves creacions es dilueixin amb el temps.Tot això ens ho presenta amb una reflecció general sobre el passat, el present, el futur, la vida, la mort i l’eternitat. Els poemas que en un passat va fer i que eren importants i tenien un valor, ara amb el pas del temps l’han perdut. Compara la seva tragectòria amb una flor,que el vent s’endú la escència de la flor.
Lo mariner, és una cançó popular d’origen català del segle XVI-XVII, tot i que trobem versions a diversos llocs d’Europa. És anònima i s’ha anat modificant a causa de la transmissió oral, és a dir el poble la cantava i la coneixia però ningú la va redactar per escrit en cap tipus de document. Aquest fer dificulta que en poguem conèixer l’autor i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentarios De Los Comentarios
  • Comentarios
  • comentarios
  • Comentario
  • comentario
  • Comentario
  • Comentario
  • Comentario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS