mobbing

Páginas: 14 (3478 palabras) Publicado: 3 de enero de 2014





























Professor: Josan Langarita
Alumna: Tània Crosas Agell
Desigualtat, pobresa i exclusió
Segon en Treball Social
Universitat de Girona, FEP
8.1.2013


ÍNDEX




1. Dades dels autors.............................................................................pàg. 3
2.Resum..........................................................................................pàg. 3 - 4
3. Paraules clau....................................................................................pàg. 4
4. Cos de l’assaig...........................................................................pàg. 4 - 11
5. Bibliografia......................................................................................pàg. 111. Dades dels autors
Marie France Hirigoyen va néixer a França. Està especialitzada en psiquiatria, psicoanàlisi i psicoteràpia familiar. És doctora en medicina. Els seus llibres són; L’assetjament, la violència perversa quotidiana (1998), Molèsties en el lloc de treball. Lassetjament moral (2001). I per últim té un assaig, titulat: El acoso moral en el Trabajo.

Maili Pöröläva néixer a Finlandia. És professora en el Departament de Comunicació en la Universitat de Jyväskylä, Finlandia, també és directora del projecte d’investigació: Mental Violence in Communication Relationships at School and the Workplace. Ha publicat diversos articles a Communication Education, Communication Reserch Reports, Communication Yearbook y Teaching and Teacher Education. És autora dediferents capítols, i ha coeditat el llibre Anti and pro-social Communications: Theories, methods, and applications.

Terry A. Kinney, és professor ssociat en el Departament de Comunicació en la Universitat de Wayne State, USA. Ha publicat a Humman Communication Research, Communication Monographs, Communications Research, Communication Studies, Journal of Language and Social of Psychology, Jurnalof social pshycology, Motion and emotion , i Academic emergency medicine. És autor de diversos capítols. Hi ha coeditat el llibre Anti and pro-social communication: Theories, methods, and Applications.

2. Resum de l’assaig
Aquest assaig l’he estructurat de tal manera que, en un primer moment s’entengui què és el mobbing, la distinció amb el bullying, per què es produeix aquest fenomen, qui hiestà involucrat, es a dir, la dualitat entre assetjador-assetjat i l’entorn, tipus d’accions que es duen a terme en l’assetjament, i les seves conseqüències, quins individus i quins sectors són els més afectats per l’assetjament. Anomeno els falsos personatges, es a dir, individus que es fan passar per víctimes de mobbing, amb l’objectiu de beneficiar-se d’alguna manera, per altra banda, diferentssolucions que citen diversos autors davant d’aquesta situació, encara que aquestes no arriben a ser del tot factibles, perquè si fos així aquest fenomen no existiria en la nostra societat.

3. Paraules clau
Mobbing, antecedents, assetjador, assetjat, actuacions.

4. Cos de l’assaig
En el mobbing i bullying no hi ha una definició establerta, per exemple a l’article de Marie France defineixl’assetjament com una conducta abusiva que amenaça al treballador de forma física i/o psíquica, a partir d’aquest fet s’exclou a l’individu. Per altra banda, una visió jurídica – social el cita com una agressió reiterada cap a una o diverses persones a partir d’actuacions d’intimidació, amb l’objectiu de trencar la xarxa social de l’individu en el treball i així poder excloure aquest del seu entorn,submissió cap a l’executor de l’acció, i que te conseqüències físiques i/o psicològiques. I també, la definició de l’autor Leymann (1990, p.9) “descriu el fenòmens negatius com el lloc de treball: “mobbing”, “atacar en grup a algú” o terror psíquic. Això succeeix quan la víctima està sotmesa a un estigma sistemàtic a partir d’altres persones”.
Per tan, veiem com no hi ha una definició...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mobbing
  • mobbing
  • Mobbing
  • Mobbing
  • mobbing
  • Mobbing
  • mobbing
  • mobbing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS