MoDel Cognitiu De La Fobia Social

Páginas: 11 (2707 palabras) Publicado: 15 de abril de 2012
MODEL COGNITIU DE LA
FBIA SOCIAL








PSICOLOGIA DEL PENSAMENT I DEL LLENGUATGE










ndex

1. Introducci
2. Fbia social
2.1 Concepte
2.2 Subtipus (classificaci)
2.3 Freqncia
2.4 Smptomes
3. Model cognitiu de la fbia social
3.1 Model de Clark i Wells
4. Conclusions
5. Bibliografia






















1.Introducci
Aquest treball tracta sobre la fbia social, tamb coneguda com trastorn d'ansietat social. Aquest trastorn, segons Bados (2001) es caracteritza per una por intensa i persistent a certes actuacions socials o en pblic. La persona t por a actuar d'una manera humiliant o a mostrar smptomes d'ansietat. Les situacions temudes son evitades o es suporten amb una ansietat o un malestar intensos.Aquesta fbia afecta profundament en la vida de la persona o produeix un malestar clnicament significatiu.

La freqncia global, segons el DSM-IV-TR, oscilla entre el 3 i el 13%. Aquestes xifres varien en funci d'all definit per a quantificar el malestar clnic o l'afectaci de l'activitat global de l'individu i els tipus de situacions socials objecte d'estudi. Tot i aix una fbia social com a tal, enpoblaci general adulta oscilla entre el 2,6% i el 5,1%. En poblaci adolescent i juvenil (14-24 anys) hi ha una freqncia del 7,3%, i en poblaci infantil hi ha una freqncia al voltant de l'1-1,5%.

Pel que fa a l'especificaci d'aquest treball, s'aprofunditzar en el model cognitiu de la fbia social de Clark i Wells, basat en l'enfocament del processament de la informaci autorregulatria delstrastorns emcionals. Aix, veure aquest trastorn des del punt de vista de qu una gran part de les opinions que tenen els fbics socials respecte a s mateixos prov de la impressi que creuen causar en els altres ms que de l'observaci de les respostes dels altres.













2. Fbia social
2.1 Concepte
La fbia social o trastorn d'ansietat social ha sigut una alteraci histricament pocestudiada, comparada amb d'altres problemes d'ansietat. Tot i aix, actualment s'han fet moltes investigacions. Es poden trobar diverses definicions de fbia social. Una de les ms actuals i amb ms consistncia s la que dna el DSM-IV-TR (2005).

El DSM-IV-TR (2005), diu que la caracterstica essencial d'aquest trastorn s la por persistent i acusada a situacions socials o actuacions en pblic per el temora qu resultin embarassoses. L'exposici a aquests estmuls produeix quasi invariablement una resposta immediata d'ansietat. Aquesta resposta pot prendre la forma d'una crisi d'angoixa situacional o ms o menys relacionada amb una situaci determinada. En la majoria de les ocasions les situacions socials o actuacions en pblic acaben convertint-se en motiu d'evitaci, encara que d'altres vegadesl'individu les pot suportar encara que experimentant molt de terror. El diagnstic pot efectuar-se noms en els casos en els que el comportament d'evitaci, el temor o l'ansietat d'anticipaci interfereixin marcadament en la rutina diria de l'individu, les seves relacions laborals i la seva vida social, o b generin un malestar clnicament significatiu. En les persones menors de 18 anys els smptomes hand'haver persistit com a mnim durant 6 mesos abans de poder diagnosticar una fbia social.

Una altre possible definici s la que dna l'APA (2000), s una mica ms antiga per s igual de vlida. La fbia social es defineix com la por persistent i intensa a una o ms situacions de relaci o actuaci social en les que el subjecte s'exposa a persones que no pertanyen al seu mbit familiar i poden avaluar-lonegativament. Per a diagnosticar en aquest context a un nen/adolescent es precs haver provat que les seves capacitats per a relacionar-se i actuar socialment amb i davant dels seus familiars sn adequades per a la seva edat i grup cultural de referncia, aix com que l'ansietat social apareix en les trobades amb nens de la mateixa edat i no noms amb les seves relacions amb els adults.

2.2 Subtipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fobia social
  • Fobia Social
  • Fobia Social
  • Fobia Social
  • Fobia Social
  • Fobia Social
  • Fobia Social
  • Fobias Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS