PAC1

Páginas: 5 (1190 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
PAC1 Introducció a la psicologia de l’aprenentatge
EXERCICI 1

1. Després de sentir el àudio del whatsapp diverses vegades la oïda s’ha acabat habituant i ja no provoca la mateixa sensació de riure de la primera vegada. Així doncs, l’estimulació repetida provoca una reducció de la conducte de riure. Ja s’havia presentat el estímul en la primera vegada en sentir el àudio. La situació ve donadesper estímul i la resposta a aquests àudio. La diferència entre l’habituació i la sensibilització es que a l’habituació la resposta a l’estímul descendeix a mesura que es repeteix el mateix estímul, en aquest cas la visualització del àudio al whatupp, i la sensibilització en canvi augmenta la resposta en la mesura que es repeteix, baixant així el seu llindar de resposta cap a qualsevol altreestímul que sigui semblant. Normalment l’habituació ve donada per un únic estímul i en canvi amb la sensibilització no hi ha tanta especificitat. En el cas, procés de sensibilització es va incrementar per sobre del procés d’habituació donant lloc a un efecte net de sensibilització.
La sensibilització és de poca durada, al cap d’una estona o comenta al company de feina, està relacionat amb la intensitatde l'estímul que produeix explicant al company o recordant primer estímul.

2. Podem parlat per exemple, que hi hagut un procés de deshabituació quan hi ha un canvi d’estimulació auditiva. La deshabituació depèn de la novetat i la intensitat de l'estímul presentat, de manera que quan més nou sigui i més intens sigui, més forta serà la deshabituació. Un exemple podria ser quan una persona es tirien paravent o una situació similar pot provocar aquest tipus d’estimulació. L’habituació l’hem de diferenciar del que coneixem com a adaptació sensorial (ex: després d’una explosió, deixar de sentir-hi una estona) i com la fatiga .

EXERCICI 2

1. El paradigma de condicionament clàssic es pot presentar en tres fases. L’EC es presenta abans del (EI) i coincideixen en algun moment. En aquest cas,el soroll del rierol amb la sensació de set . El soroll del rierol seria (EC), l’EI seria la sensació de la sed o el fet de beure. RI la pròpia salivació que produeix la set, en aquesta fase es generà l’adquisició de l’aprenentatge. So, beure i salivació. En l’última fase es produirà una resposta apresa, es a dir, resposta condicionada. En aquest cas, (RC) podria ser la por, la ansietat o lafatiga que podria sentir al acabar l’aigua de la cantimplora. (EI) provocaria doncs una resposta immediata al organisme (RI) de sensació de sed.

2. Es tracta d’un procediment temporal. El (EI) es presenta sol a intervals regulars, el so del rierol que es va repetint

3.
a. Condicionament Parpelleig: c
b. Seguiment del Signe: b
c. Aversió condicionada al sabor: a
d. Condicionament de la por:d



EXERCICI 3

1. P(EI/EC)= 1

2. Associa amb el condicionament clàssic inhibitori. El resultat del contra condicionament esdevé un (EC) que perd el seu valor motivacional primer per adquirir el valor motivacional oposat i provoca una nova RC també de signe motivacional contrari. L’EC prediu l’absència de (EI).

3. Apareixen també estímuls condicionats per compostos. Emmascarament on escondicionen un dels elements del compost i impedeix el condicionament dels altres.
4.
5. La presentació aïllada d’un estímul abans que s’intenti associar a un (EI), fa que l’associació posterior sigui mes difícil, sent doncs, un procediment d’inhibició latent. n estímul pot actuar com a EI després d’haver-se condicionat.
Si més tard un llum (EN) es combina amb el to (EC1), al cap d’uns quants assajos,el llum serà capaç de provocar per si mateix l’RC i, per tant, es passarà a anomenar EC2 (condicionament de segon ordre).


EXERCICI 4
a) Assumeix que la quantitat d’aprenentatge aconseguida per l’EC en un assaig determinat depèn de la força associativa aconseguida per tos els estímuls presentats en aquest assaig. Aquest model no es capaç d’explicar la inhibició latent. Els esdeveniments...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac1
  • pac1
  • Pac1
  • Pac1
  • PAC1
  • PAC1
  • Pac1 rrhh
  • PAC1 TEAN

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS