pràcticum

Páginas: 8 (1899 palabras) Publicado: 13 de abril de 2013
1. Títol del projecte

PROPOSTA DE MILLORA PER A UN NEN TUTELAT PER UNA INSTITITUCIÓ I AMB TRANSTORN AFECTIU

Intervenció psicopedagògica amb un nen en manca d’hàbits d’estudi, dificultats en els continguts escolars prioritaris i trastorn afectiu. Intervenció a nivell acadèmic, familiar i social.


2. Contextualització del centre de pràctiques

Aquest projecte es durà a terme alCentre d’Acolliment de les Terres de l’Ebre (CATE). Es tracta d’un centre residencial per a l'atenció immediata i transitòria de l'infant i adolescent de zero a divuit anys que ha de ser separat del seu nucli familiar mentre es realitza el diagnòstic de la situació i es determina la mesura que cal aplicar. L'objectiu d'aquests centre és, per tant, l'observació, el diagnòstic, la guarda i l'educació enles situacions d'urgència de les persones menors en alt risc social.

Les funcions que fa el centre d’acolliment són:
- Oferiment d'una resposta immediata i transitòria d'acollida i protecció qualsevol infant o adolescent que estigui en situació de risc.
- Exercici d'una funció substitutòria temporal de la família, que comprèn: l’exercici de l'activitat educativa integral quel'infant o adolescent, la satisfacció de les necessitats del nen o nena (alimentació, vestuari, allotjament, higiene, descans i lleure, la cura de la salut física i psíquica de l'infant o adolescent); la realització d'un estudi diagnòstic interdisciplinari de la situació de les necessitats de l'infant o adolescent acollir i la formulació de les propostes de mesura de protecció adients (retorn a lafamília biològica, acolliment familiar simple o preadoptiu o acolliment en un centre residencial).


3. Descripció del tema del projecte

Com que el centre d’acollida s’ha d’encarregar de cobrir totes les necessitats dels seus usuaris a tots els nivells, resulta imprescindible oferir-los estratègies i hàbits d’estudi sobretot amb nens que han viscut en ambients tan desestructurats i que no tenenassolits aquests hàbits, també cal oferir-los ambients favorables i tranquils, bons models, i ensenyar-los estratègies socials que provablement no coneixen. A més, cal intervenir amb la família per tal que millorin la seva situació per poder tornar a tenir la tutela o per poder mantenir el contacte amb el nen. És per això que en aquest Pràcticum II em proposo fer una intervenció amb un nen delcentre, realitzar activitats per treballar els continguts que no ha assolit, elaborar material de reforç en les matèries en que el nen té més dificultats i fer una intervenció amb la família per a que millori la seva situació.

Cada un dels adolescents i nens del centre d’acollida és un cas molt divers i necessita d’una atenció individualitzada molt diferent, és per això que he deciditcentrar-me en un sol cas. Es tracta d’un nen amb dificultats d’aprenentatge, amb absentisme prolongat, amb trastorn afectiu per haver viscut en una família desestructurada que li oferia un ambient de violència i d’activitats il•legals.

Els objectius del meu pla són:

• Fer un diagnòstic psicopedagògic del nen que ens permeti conèixer la disposició general de l'infant per a l'aprenentatge, lesfacilitats/dificultats de l'alumne en les diferents matèries del currículum acadèmic, les tendències temperamentals i comportamentals, els vincles familiars, etc. A més, fer un diagnòstic de la situació social i familiar del nen.
• Elaborar un pla de millora amb el nen i la família i fer-ne partícips als educadors i membres de l’equip de diagnòstic per establir objectius comuns i una metodologiaconjunta.
• Aconsellar als educadors del CATE, pràctiques i estratègies per a millorar i desenvolupar aspectes cognitius, d'aprenentatge, relacionals i d’actitut que requereix el nen.
• Realitzar un seguiment de la seva evolució, la de la seva família i fer avaluació continuada.
Aquest pla de treball es portarà a terme amb l’alumne fora de l’horari escolar intentant introduir les activitats de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Preguntes Practicum
  • resumen practicum
  • Practicum magisterio
  • Practicum I
  • PRACTICUM
  • practicum
  • Practicum
  • Practicum

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS