Reanimacio

Páginas: 5 (1118 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2015


En l'adult, la mort sobtada no traumàtica és una de les principals causes de mort.


La reanimació cardiopulmonar bàsica (RCP) és el conjunt de maniobres que permeten identificar si un nen està en situació de parada cardiorrespiratòria i realitzar una substitució de les funcions respiratòria i circulatòria, sense cap equipament específic, fins que la víctima pugui rebre un tractament mésqualificat. La reanimació cardiopulmonar bàsica ben realitzada augmenta fins a 4 vegades la probabilitat de supervivència.

Per sort, la parada cardiorrespiratòria és poc freqüent en nens, però és important conèixer en què consisteix la RCP per si ens trobem en una situació en què la respiració o els batecs cardíacs d’un nen s’han aturat per diverses causes:
• Accidents: de trànsit, per ofegament,sensació d’ofec, ennuegament amb objectes, electrocució, intoxicacions, asfíxia o altres lesions.
• Patologies: congènites greus o altres patologies com la bronquiolitis, asma, tos ferina, etc.
• Infeccions greus: com la meningitis.

Si en poc temps no es restableixen les funcions vitals dins de la normalitat i el flux de sang del nen s’atura, es pot presentar dany cerebral o fins i tot la mort.Per això és important continuar amb la RCP fins que torni el batec del cor i la respiració del nen o fins que arribi ajuda mèdica.

La importància de la RCP rau en que qualsevol persona que conegui la tècnica (pares, familiars, mestres, professionals de la salut, etc.) pot realitzar-la en qualsevol lloc i sense haver d’esperar. De fet, és vital iniciar la RCP en els tres primers minuts desprésde l’aturada cardiorrespiratòria ja que sinó, la probabilitat que el nen pateixi seqüeles és molt alt. La mort pot ocórrer en només 4 o 6 minuts.











PASSOS PER REALITZAR UNA MANIOBRA DE REANIMACIÓ PULMONAR.


1) Verifica l'estat de la víctima:

El primer pas és estimular la víctima per comprovar si està inconscient. Per a això se li col·locarà cap per amunt, i podem donar-li uns cops a lesespatlles i parlar a cau d'orella per veure si amb això es mou, obre els ulls o emet algun so que ens indiqui que recupera la consciència. Si no respon és possible que estigui en aturada cardiorespiratòria, però abans de confirmar-haurem de demanar ajuda.

2) Demana ajuda:

Una persona inconscient és motiu d'alarma, de manera que buscarem a les rodalies algú que ens pugui ajudar. Pot ser cridanto cridant a una casa si estem al carrer. Això sí, no cal abandonar mai la víctima. Un cop confirmem l'absència de respiració es dirà als serveis sanitaris.

3r) Alliberar la via aéra (maniobra front-mentó):

La víctima durant una parada té tots els músculs relaxats, el que provoca que la llengua caigui cap enrere tapant la tràquea i impedint que entre o surti l'aire. Per això, el tercer pas ésassegurar la via aèria, és a dir, que la gola quedi lliure perquè pugui entrar i sortir l'aire fàcilment dels pulmons. Per a això es prendrà a la persona amb una mà al front i l'altra al mentó, i se li mourà el cap completament cap enrere de manera que la barbeta pugi. Amb aquesta maniobra aconseguirem aclarir la gola.

4t) Buscar la respiració (veure, escoltar i sentir):

Amb la maniobra frontmentó, el reanimador ha d'apropar l'oïda a la boca de la víctima. D'aquesta manera s'involucren tres sentits (vista, oïda i tacte) per comprovar si respira:

S'observa si el pit de la víctima puja i baixa en respirar.
S'escolta els sons respiratoris, l'aire en entrar i sortir.
Se sent la calor de l'aire en ser expulsat per la boca de la víctima.
No cal comprovar el pols, si la decisió està en elcor no tindrà batec, i aquesta haurà estat la causa de l'absència de respiració. Si la sentència ha estat respiratori i la persona no ventila, al cap d'uns minuts se li pararà el pols. Des del principi, si no hi ha respiracions, actuarem com si tampoc tingués batecs.


5) Trucar a emergències:

Per tant, si la persona està inconscient i sense respiració, automàticament s'ha de trucar als serveis...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reanimaci
  • REANIMACI N NEUROTRAUMA EN PEDIATR A
  • REANIMACI N Y ESTADO DE SHOCK
  • Reanimaci n neonatal
  • La reanimació cardiovascular.
  • reanimacio cardipulmonar
  • REANIMACI N NEONATAL
  • Reanimaci N Cardiopulmonar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS