romano

Páginas: 10 (2492 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2013
Un territori en aquest cas la província romana de Gàl·lia.

Agripa divinitza el seu poble perquè aconsegueix la Pax Romana, la Pax Augustea, aconsegueix unificar i pacificar l’imperi, per això va esdevenir el primer emperador August. És un temple dedicat a August.

4) Molta arquitectura romana és anònima, es prioritzen els mesenes o a qui està dedicat i només poden suposar qui va ser, noestan signats.

Relació amb l’entorn, aquest edifici estava planejat al fòrum de Nimes. La cruïlla entre el decomano i el cardo.

Interpretació, significat i funció.
Els temples són les cases dels deus, en aquest cas era un temple dedicat a tots els deus i en especial a August, divinitzat per un fet, per haver aconseguit la Pax Romana, haver unificat la Gàl·lia, no només a través de laguerra, sinó sobretot barrejant estils amb l’estil romà.


4. Aqüeducte de Segòvia

Anònim “ “ Nerva. Segòvia (Castilla y León), 90-105 7-29 m d’alçada. Estil Romà imperial. Pedra a ós.

ANÀLISI FORMA

Es un edifici fet amb carreus de pedra granítica ben escairada, ben treballada a ós. Sense ciment, fins quan arribes a dalt de tot, al canal, on hi ha pedres irregulars barrejades amb formigó iamb opus , calmenticium.
La dotació ve per un historiador, Blanco Freijeiro, va descobrir unes plaques amb bronze, que estava dedicat a Nerva(continent).

L’aqüeducte té 728 m. de llargada i de 7 a 29 d’alçada en aquesta imatge, les pedres no són regulars, són blocs ben treballats, però poc regulars. Arquitectura basada en arcs de mig punt. Són 78 arcs de mig punt, la majoria d’ells a dosnivells.

ANÀLISI PLÀSTICA

1) Monumentalitat
2) Eclecticisme: Quan l’imperi romà assegurava províncies com a Espanya, no les aniquilava, les seduïa amb obres com aquesta, llavors es propi català/castellà deriva d’una arrel comuna amb una barreja amb el llatí.

3) Funcionalitat: servia per portar aigua a un assentament militar romà, des del riu Frio a 16 km. de distància a la serrade Guadarrama.

4) Moltes arquitectures són anònimes perquè és més important el context que no pas “l’artifex” de l’obra.


Alçat: Els pilars quan més a baix són més grans i disminueix progressivament a cadascuna de les motllures. Hi ha al centre com un pany de mur al segon nivell, que és on deuria estar les lletres de l’emperador i dos petits nínxols o hornacina, un a cada banda.Integració Urbanística, està al vell mig de Segòvia faltant dos nivells.

Els arcs no eren cap d’imitació, perquè per mig es podia passar perfectament. Avui dia la integració amb la ciutat es total i forma part del sky-line.


INTERPRETACIÓ, SIGNIFICAT I FUNCIÓ

Funció pràctica: que és conduir l’aigua (Serra Guadarrama 16 km.) fins la part alta de Segòvia on hi havia una instal·lació militarromana.

Funció política de romanitzar les províncies de l’imperi .........

Funció simbòlica al món medieval

Una noia estava cansada d’anar a buscar aigua al riu, invoca al dimoni per dir-li que li donaria la seva ànima si aconseguia que li anés a buscar aigua, abans del dia següent el dimoni construeix aquest aqüeducte i posa la darrera pedra just desprès de que canti el gall.5.- Casa del poeta tràgic.

Anònim. Pompeia (Itàlia), s. 1 d.c. Pedra, opus caementicium, opus latericium, opus tesellatum, pintura al fresc, estil romà pompeià.


ANÀLISI FORMAL
ANÀLISI MATERIAL I TÈCNICA

- Arquitectura, domèstica arquitravada, amb pedra arrebossada amb ciment i en els llocs més importants, recoberta de fresc i de mosaic.

Originalitat dels materials utilitzats,modèstia d’aquests materials, que s’intenta salvar amb decoració pictòrica. (tècnica al fresc + tècnica mosaic).

- Fresc: revolts successius d’aigua, calçs i sorra.

Planta Domus romana, s’organitzen amb habitacions entorn dos patis. Un es diu Periestil (pati envoltat de columnes) Atril dins de l’atri hi havia una petita base d’aigua (implivium), que s’omplia d’aigua de pluja que queia per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • romana
  • romano
  • Romano
  • romano
  • romanos
  • Romano
  • Romano
  • los romanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS