Turisme Gai En Argentina

Páginas: 39 (9613 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
INTRODUCCIÓ




L'homosexualitat ha sigut perseguida, tolerada o inclús reconeguda, com succeïa en la Grècia Clàssica. En l'actualitat, Occident encara mostra cert rebuig cap a les pràctiques gais, encara que més de la mitat de les cultures del món les admet. I en el marc legal? El religiós? Els gais han aconseguit grans avanços després la seua acceptació, però resten moltes batallesper guanyar.



Per a uns és una moda, per a altres, una forma de reivindicar l'homosexualitat. En tot cas, popularitzar els trets que la definixen –El glamour, les dives- comporta els perills de reafirmar temes sobre este col·lectiu i de la seua explotació només amb fins comercials.





El concepte de gai va sorgir a partir dels anys seixanta. Adoptat pel col·lectiuhomosexual, expressava una conducta reivindicativa i una disposició a expressar-se més obertament en la societat. Però l'homosexualitat tal com la coneixem existix des de temps immemorials, segons demostren testimonials trobats al llarg de la història i en totes les civilitzacions. Per exemple, segons la mitologia egípcia, Thoth, el déu de la saviesa, era fill del déu Min, qui va penetrar analment unenemic que va quedar embarassat d'ell.



AMOR GREC

No obstant, la forma de vore ha canviat en el temps i segons les cultures. Algunes l'han rebutjat –Els asteques castigaven a qui la practicara-, però altres l'han acceptat o exaltat. Els sirians, hittites i sumeris tenien ritus de contacte homosexual dins del context religiós –Les relacions amb els “prostituts” dels temples formavenpart de la veneració a algunes deïtats-. I, segons pareix, en un codi hittita del 1400 a. de C. una llei autoritzava el matrimoni entre hòmens. A més, en Xina, la dinastia Han –Segles III a. De c.-, va passar a la història com la dels emperadors homosexuals: durant 150 anys la majoria d'ells va mantindre relacions sexuals amb barons.


En la Grècia Clàssica s'apreciava la bellesa masculina iva ser una institució acceptada sense problemes fins a començaments del segle III d. de C., encara que per als grecs l'amor entre hòmens era un complement al sexe procreatiu amb una dona. Per la seua banda, en l'Antiga Roma es tolerava la utilització d'esclaus amb fins sexuals i, va haver-hi famoses relacions amoroses entre emperadors i els seus jóvens favorits, com la de Neró i Esporo, o lad'Adriana i Antínoo.


No obstant, moltes d'estes formes de relació no es poden comparar amb el concepte actual d'homosexualitat, ja que només és possible entendre-les dins del context de la seua cultura. Segons explica l'historiador Héctor Zamudio López:


“en l'antiga Grècia, en el segle XII a. De C., l'homosexualitat masculina estava circumscrita a una competència entre elshòmens pertanyents a l'exèrcit, i no a una forma de llibertat sexual”.


Açò no significa, ni de bon tros, que les societats de la Grècia Clàssica o la Roma Imperial foren un exemple de llibertat sexual. “Encara que era una pràctica generalitzada en alguns sectors de la societat, no era correcte que els nobles mantingueren relacions homosexuals amb gent de la seua mateixa classe, com era elcas de l'Imperi Romà”. Explica Zamudio López. A més, en estes cultures l'home que practicava el paper actiu o de penetrador en el sexe anal no es considerava homosexual, mentres que en les cultures anglosaxones i del nord del continent europeu bastava d'estar involucrat en una relació homosexual per a ser considerat com a tal.


CENSURA DIVINA

Així, el rebuig a l'homosexualitat que haexistit tradicionalment en el món occidental prové de la tradició judeocristiana, que va condemnar estes pràctiques des dels temps més remots. A partir de l'Edat Mitjana la influència de l'Església Catòlica va ser creixent, de tal manera que a l'arribar el 1500 s'havia passat de la indiferència relativa cap a estes pràctiques sexuals que existia l'any 500 d. De c., a considerar-les un greu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • turismo argentina
  • Turismo en argentina
  • Turismo en argentina
  • Turismo de Aventura en Argentina
  • 100 Años De Turismo En Argentina
  • turismo cultural argentino
  • Turismo salud en argentina
  • Red aeroportuaria Argentina y su vinclación con el turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS