Velocitat

Páginas: 3 (693 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2012
-Què és la velocitat?
La velocitat és la qualitat física que ens permet realitzar un moviment en el menor temps possible. Ens permet desplaçar-nos molt ràpidament, o bé moure molt ràpid una part delnostre cos )una mà, una cama...). a més, gràcies a la velocitat també podrem respondre a qualsevol estímul que rebem.
La velocitat és molt preuada per a la pràctica de la majoria dels esports:
·Enl’atletisme.
·En els esports d’equip (contraatacs, moviments dels porters i altres gestos que cal realitzar amb gran rapidesa).
·En la natació de velocitat.
·En el tennis...
-Quin tipus develocitat hi ha?
·La velocitat de reacció: és la capacitat de respondre tan ràpid com sigui possible a un estímul. La necessita un corredor de velocitat per sortir molt ràpid quan sent el tret d’inici de laprova. També és molt necessària perquè un porter d’handbol o de futbol sigui capaç de llançar-se en centèsimes de segon cap al lloc exacte on es dirigeix la pilota.
·La velocitat de desplaçament: ésla que permet desplaçar-se d’un indret a un altre, és a dir, recórrer una distància, en el menor temps possible. L¡exemple més clar és el d’un corredor de velocitat, que ha d’arribar a la meta tanràpid com sigui possible. També lla necessita un extrem de futbol, per superar un jugador contrari, i molt altres esportistes.
·La velocitat gestual: és la qualitat que ens permet realitzar un gest enel menor temps possible. En aquest cas no es tracta d’un desplaçament d’un indret a un altre, sinó només d’aconseguir moure una part del cos tan ràpid com sigui possible.
Alguns exemples: unesgrimidor, que mou el braç amb què maneja el floret a una velocitat impressionant; o el jugador de tennis taula, que colpeja la pilota una vegada i una altra realitzant gestos rapidíssims amb el braç amb quèsosté la pala.
-Quins beneficis ens aporta l’entrenament?
L’entrenament de la velocitat provoca una sèrie de canvis en el nostre organisme. Després d’un temps suficient de pràctica, i després de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La velocitat
  • La Velocitat
  • Treball físic de la velocitat
  • Classe de l'entrenament de la velocitat
  • Caiguda Lliurei Velocitat Límit_SaraSalva
  • Caiguda lliure i velocitat límit
  • La Educació Fisica (Velocitat I Força)
  • Caiguda lliure i velocitat límit

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS