10 Activitat Recuperaci Marxisme

Páginas: 4 (794 palabras) Publicado: 14 de junio de 2015
NOM
ADRIÀ HERNÁNDEZ MORATA
DATA
19 – 05 - 2015

Escoles de pensament econòmic: el marxisme

Responeu les següents qüestions:
1) Expliqueu què és el materialisme històric.
El materialisme històric ésuna doctrina filosòfica proposada per Karl Marx com a motor de la història. Està basada en la dialèctica entre les forces de producció i les relacions socials de producció. Com en tota dialèctica,aquestes són interdependents entre elles però alhora són contradictòries i entren en conflicte.
Segons Marx, la dialèctica entre les forces de producció i les relacions socials de la societatcapitalista acabaran per desembocar en la revolució i el 'retorn' al comunisme. L'economia política està present en totes les manifestacions de les relacions humanes. Els homes entren en relacions determinades,necessàries, independents de la seua voluntat, que vénen marcades pels modes de producció, que corresponen a un cert grau de desenvolupament de les forces productives materials. El conjunt d'eixesrelacions de producció constitueix l'estructura econòmica de la societat, base real sobre la qual s'eleva la superestructura jurídica i política a la que corresponen formes socials determinades deconsciència.
Aquest concepte de "materialisme històric" es pot resumir en la tesi del pròleg a la introducció a la crítica de l’Economia política de Marx on diu que en arribar a una determinada fase deldesenvolupament, les forces productives materials de la societat entren en contradicció amb les relacions de producció existents o, el que no és més que l’expressió jurídica d’això, amb les relacions depropietat dins les quals s’han desenvolupat fins allí, estes relacions es converteixen en impediments seus i s’obri així una revolució social.

2) Expliqueu la crítica que fa al capitalisme fentreferència al concepte de plusvàlua i a la teoria del valor-treball.
La crítica del capitalisme ha estat objecte d'una forta controvèrsia sociològica i política. Moltes d'aquestes crítiques són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MARXISMO 10
  • Activitat 10 La bossa d'escombraries
  • Taller De Recuperaci N 10
  • ACTIVITAT
  • Marxismo
  • Marxismo
  • Marxismo
  • marxismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS