Adolescencia

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 31 de diciembre de 2012
Els pares i mares dels adolescents

Oblidem tant fàcilment una època que a tots i totes ens ha marcat de per vida! L’adolescència ens sorprèn, irrita i avergonyeix alguns cops en veure-lareflectida en els nostre fills i filles. Alguns cops oblidem els sentiments irreconciliables i la tensió que suposa. I millor que l’haguem viscuda, ja que la maduració i el desenvolupament que suposa l’adolescència és imprescindible per encarar la vida adulta en la nostra societat tant sofisticada.

En les societats més tradicionals i tribals, un ritual de trànsit de petit a gran era suficient per seradults. En les societats més antigues, una cacera sense l’ ajuda dels grans podia ser aquest ritual. Fins a la segona part del segle passat, el servei militar servia com a pas de nen a home. En lesdones, el ritual del casament s’ allargava per significar el pas de filla a esposa. A mesura que les exigències socials és fan més complexes, aquests rituals es fan insuficients i l’ adolescència s’allarga a un període en el que es preveu l’estudi i l’adaptació a les exigències de la vida adulta, moltes i variades. I més en la nostra societat tecnològica, on comença l’ adolescència cada cop mésaviat i acaba més tard.

Entrar en aquest període depèn principalment del desenvolupament del pensament abstracte. Sovint intentem imposar-lo els adults a nens ben petits, no preparats per pensarperquès, causalitats o pensament racional. De vegades accelerem el procés de maduració de forma poc eficaç i inoportuna. Això és possible a partir dels 11-12 anys, en les nenes, (els nens una mica méstard), moment en que normalment també canvien física i hormonalment i a nivell emocional, entrant en un període de canvis que van afirmant la personalitat. En aquest període també cal madurar a nivellmoral i espiritual.

Anomenem preadolescència a l’ època en que algun d’ aquests aspectes, s’ha començat a desenvolupar i els altres encara no, i això pot passar a partir dels 9 anys. No obstant,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescencia y adolescentes
  • Adolescentes y adolescencia
  • Adolescentes Y Adolescencia
  • Adolescencia Y Adolescentes
  • Adolescencia
  • Adolescentes
  • Adolescencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS