Aigua- Marina

Páginas: 3 (532 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2012
CONTEXTUALITZACIÓ

Josep Maria de Sagarra i de Castellarnau era un poeta que escrivia en català. Va néixer a Barcelona el 5 de març de 1894. Venia d’una família de la alta societat ,el seu pare,Ferran de Sagarra i de Siscar, va dedicar la seva vida a la investigació històrica i a l’arqueologia.
Ja des de ben petit que sentia una certa atracció per la llengua, als vuit anys escrivia versos, ials dotze va començar a publicar alguns d'aquest.
Va estudiar batxillerat i va acabar als jesuïtes on descobreix el seu interès pels poemes de caràcter religiós i històric.
L'any 1910 vaingressar a la Facultat de Dret i al cap de dos anys va ser premiat amb la Viola dels Jocs Florals de Barcelona, i a l'any següent, va guanyar l’Englantina d’Or.
Quan va finalitzar els seus estudisuniversitaris es va traslladar a Madrid amb l’objectiu de continuar la seva formació, però no va ser així i es va acabar dedicant-se a la literatura i al periodisme.
A causa de la guerra civil espanyola vahaver d’exiliar-se ajudat per la Generalitat i fins al 1940 no va retornar al seu país acompanyat de la seva dona i del seu nadó.
En aquesta nova etapa decideix provar amb la prosa, però a causa delseu poc èxit, torna a la poesia.
Va morir el 27 de setembre de 1961.
Aquest poema es troba al llibre Àncores i estrelles, fet l'any 1936 i transcorre en un context marítim i mariner.

CONTINGUTEl poema tracta sobre el món dels vius i la por a la mort. Al final accepta la mort i vol aprofitar el que li queda de vida per declarar el seu amor.
La primera estrofa ens explica que es troba enuna cala i el seu desitj de ser lliure.
La segona estrofa tracta de que el temps passa molt ràpid i que hem de viure el moment, sense preocupar-nos de la mort, ja que no sabem on anirem.(Tòpic deltempus fugit i el Carpe diem), també trobem un vocabulari una mica enrevessat, tàlem: llit nupcial, en aquest cas llit on estiraran al mort i escàlem: estaca petita i rodona que es fixa a la vora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COMENTARIO AIGUA-MARINA
  • Aigua Marina
  • aigua
  • LES AIGUAS
  • Aigua
  • Aigua de ribes
  • Aigua al maresma
  • Aigua Bruta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS