Aigua recurs limitat

Páginas: 4 (753 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
L’AIGUA, UN RECURS LIMITAT
1.- Observa el gràfic de l’índex d’explotació de l’aigua (IEA) ), que es la captació total d’aigua dolça dividida per la quantitat disponible anualment. Un llindar d’IEAd’un 20% indica que un país està sometent l’aigua disponible a un ús excessiu, mentre que un llindar d’un 40% indica un desequilibri greu.
- Quins països europeus passen del llindar del 20%? Quinespodrien ser les causes d’aquesta situació?
Els països europeus que passen del llindar del 20% serien el Regne Unit, Itàlia, Malta, Espanya, Bulgària i Xipre.
Les causes d’aquesta actuació podrienser pel principal motiu de que necessiten gran quantitat d’aigua per a les activitats humanes del determinat país i no produeixen l’aigua necessària durant l’any, per a poder complir aquestesactivitats. És a dir utilitzen massa aigua d’acord amb la que obtenen de manera anual.
-Hi ha algun país que ultrapassi el llindar del 40%? A quines raons es pot atribuir aquest fet?
Xipre ultrapassa elllindar del 40% en aquesta gràfica. Aquest fet es pot deure a que el país quasi no obté aigua anualment però si que necessita utilitzar una gran quantitat, per tant fa servir més aigua de la que produeixcausant així un desequilibri.

2.- Quines consideres que són les conseqüències a curt i a mitjà termini d’una sequera prolongada?
Les conseqüències de la sequera prolongada a curt termini podrienser la de que s’utilitzi les reserves d’aigua d’altres parts del món,causant escassetat a questa reserva o per altra banda, quan aquesta sequera prolongada es a mitjà termini podria causar altresconseqüències com no poder complir algunes de les necessitats del dia a dia, com regar un cultiu o produir energia, on trobaríem uns problemes de gran importància per a la vida.
Amb una sequera prolongadala població podria patir de deshidratació o inclús es podrien produir incendis en les zones més seques.


3.- Tot i que a Europa no són habituals les situacions dramàtiques per escassetat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • aigua
  • LES AIGUAS
  • Aigua
  • Aigua de ribes
  • Aigua Marina
  • Aigua al maresma
  • Aigua Bruta
  • factura aigua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS