Albert Bandura

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2014
AMBIENTALISME
Tota teoria que dona que a més importància a l’ambient el que és innat. L’ambientalisme subratlla el paper de l’aprenentatge i la importància de la societat. El conductisme és elparadigma més clarament ambientalista en psicologia. Les teories psicològiques ambientalistes acaben, per senyalar que el comportament del subjecte és una simple funció de les condicions estimulants ales que ha sigut sotmès al llarg de la seva vida.
APRENENTATGE SOCIAL
L’aprenentatge social, també conegut com aprenentatge vicari, observacional, d’imitació, de modelatge o aprenentatge cognitiusocial, està basat en una situació social en la que al menys participin dos persones: el model, que realitza una conducta determinada i el subjecte que realitza la observació d’aquesta conducta. Aquestaobservació determina l’aprenentatge, a l’aprenentatge social el que aprèn no rep reforç, sino que aquest recau en tot cas en el model; aquí el que aprèn ho fa per imitació.
Albert Bandura

AlbertBandura va nàixer l’any 1925 a Mundare,Canadà.
Va completar la seva llicenciatura en Psicologia de la Universitat de Columbia Britànica en 1949.
En 1953, va començar a ensenyar en la Universitat deStanford. Mentre que va estar allà, va col·laborar amb el seu primer estudiant graduat, Richard Walters, col·laboració que va donar lloc a un llibre titulat Agresión Adolescente en 1959.
Bandura vaser President de la APA en 1973 i va rebre el Premio para las Contribuciones Científicas Distinguidas en 1980. Actualment es manté actiu a la Universitat de Stanford.


La teoria de Bandura combinaconductisme i cognitivisme:
És conductista perquè concedeix una gran importància al reforç, però va més enllà del reforç directe que planteja Skinner per incorporar el reforç vicari.És cognitivista perquè en el procés d’aprenentatge dona molta importància a la construcció del coneixement per part del subjecte.
El seu plantejament explica que l’ésser humà aprèn a partir del que fa i mitjançant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Albert Bandura
  • Albert bandura
  • Albert Bandura
  • Albert Banduras
  • Albert Bandura
  • Albert Bandura
  • Albert Bandura
  • Albert Bandura

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS