Aloma

Páginas: 11 (2730 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2010
ALOMA
1.DADES BIBLIOGRÀFIQUES
L'autora d'aquest llibre s'anomena Mercè Rodoreda. El traductor va ser la Institució de les Lletres Catalanes, Barcelona, 1938. El títol de la obra es : Aloma que va ser publicat en 1938 per l'editorial : "edicions 62".
Consta de 141 pàgines enumerades, més la bibliografía.
2. TEMA I ARGUMENT
El tema d'aquest llibre anomenat Aloma és una història on laprotagonista és Aloma i li ocorren uns fets determinats. Quins? Això ho pots dir de totes les novel·les i contes!
L'argument:
Capítol I:
Aquesta obra comença amb la eixida de Aloma en tren a la Rambla de Badalona per a comprar-se un llibre, fins i tot, una novel·la d'enamorats No, Aloma no eix a comprar-se un llibre sinó per un altre motiu i amb els diners que li sobren se’n compra un. Quan va arribara la seva casa, se l'havia oblidat el paquet i va tenir que tornar a per ell. Un paquet de què?
Capítol II:
Anna estava preparant els esmorzars per què arribaria el germà en unes poques hores. Anna és la dona del germà de Aloma: Joan. Anna i Joan volien casar al germà d'Anna amb Aloma, però Aloma va dir: No penso casar-me. Aloma va començar a cosir les cortines per a l'habitació del germàd'Anna. Per altra banda, el vell Cabanes va fer una visita a la casa d'ells i Anna va donar-li la notícia de que vindria el seu germà.
Capítol III:
Aloma i Joan havien d'anar a rebre al germà de Anna. Van pujar al tramvia del carrer de Muntaner. Durant el viatge, Joan li va dir a la seva germana Aloma que voldria vendre la casa. Però Aloma no va dir res. A la plaça de Catalunya van baixar del tramviai van agafar un taxi, Joan mirava dues senyores molt ben vestides. De sobte, Aloma va sentir que Joan li agafava el braç i li deia: -És el germà d'Anna.
Capítol IV:
Quan Aloma va veure al germà d'Anna no li va agradar gens. El germà d'Anna: Robert, va preguntar per Anna. Durant el viatge per a tornar, Robert i Joan van parlar de coses que Aloma no volia escoltar, però ella es va mantenircallada. De sobte, Robert si va donar compte i va canviar de conversa. Quan van arribar, Anna i Robert van abraçar-se. Dani, el fill d'Anna i Joan no va parar de fer preguntes durant el dinar i potser cauria malalt de tant menjar. El primer que es va presentar a l'endemà va ser el vell Cabanes i va parlar amb Robert d'Amèrica. La senyora Concepció també va vindre perquè volia conèixer a Robert. Coral,també va a anar a casa d'ells, Aloma li tenia molta envidia perqué era molt bella i fins i tot li molestava la seva reséncia.
Dani estava mig adormit en un racó i de sobte va venir Maria Baixeres . Va arribar Mercè que era la millor amiga de Aloma. De sobte Coral va dir : és molt tard tinc que anar-mei està fosc. Aloma va dir que ella i Robert l'acompanyarien ja que sino Joan volia acompan-la i aAnna li faria mal. Quan Coral se va anar a casa, Robert li va dir a Aloma que li agradava més ella. Aloma va eixir amb Robert i mentre passejaven van veure un cavall que tenia sang a la cuixa i Aloma no volia veure-lo.
Capítol V:
Dani es va posar malalt del tot i van ficar-lo al llit. Havien cridar al metge i el metge les va dir que sofria de tant menjar i que tindria que estar acostat al llitmolt dies per a curar-se, per tant, Robert i Aloma van fer canvis per la nit per a cuidar a Dani.
Capítol VI:
Anna no estava tranquil·la perqué Joan havia eixit i encara no havia tornat. Els dies passaven i Dani no acabava de posar-se bé. Anna va pensar que el remei podria ser salir de casa a altre lloc, per tant, va pensar en anar al camp d'una amiga seva: Carmen que disposava de diners i viviamolt be, però quan va arribar a casa de Carme a demanar-li ayuda, aquesta es trobava mal perquè el seu marit s'havia anat de la casa. Així que Anna i Dani van quedarse amb Carme i la seva filla per un temps.
Capítol VII:
Aloma es sentia feliç i no sabia per què. Aloma va decidir escriure una estona.
Capítol VIII:
Aloma va anar a l'estanc per a enviar la carta que havia escrit el dia passat i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • Aloma
  • aloma
  • Aloma
  • Aloma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS