Aloma

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 11 (2730 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 16 de mayo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
ALOMA
1.DADES BIBLIOGRÀFIQUES
L'autora d'aquest llibre s'anomena Mercè Rodoreda. El traductor va ser la Institució de les Lletres Catalanes, Barcelona, 1938. El títol de la obra es : Aloma que va ser publicat en 1938 per l'editorial : "edicions 62".
Consta de 141 pàgines enumerades, més la bibliografía.
2. TEMA I ARGUMENT
El tema d'aquest llibre anomenat Aloma és una història on laprotagonista és Aloma i li ocorren uns fets determinats. Quins? Això ho pots dir de totes les novel·les i contes!
L'argument:
Capítol I:
Aquesta obra comença amb la eixida de Aloma en tren a la Rambla de Badalona per a comprar-se un llibre, fins i tot, una novel·la d'enamorats No, Aloma no eix a comprar-se un llibre sinó per un altre motiu i amb els diners que li sobren se’n compra un. Quan va arribara la seva casa, se l'havia oblidat el paquet i va tenir que tornar a per ell. Un paquet de què?
Capítol II:
Anna estava preparant els esmorzars per què arribaria el germà en unes poques hores. Anna és la dona del germà de Aloma: Joan. Anna i Joan volien casar al germà d'Anna amb Aloma, però Aloma va dir: No penso casar-me. Aloma va començar a cosir les cortines per a l'habitació del germàd'Anna. Per altra banda, el vell Cabanes va fer una visita a la casa d'ells i Anna va donar-li la notícia de que vindria el seu germà.
Capítol III:
Aloma i Joan havien d'anar a rebre al germà de Anna. Van pujar al tramvia del carrer de Muntaner. Durant el viatge, Joan li va dir a la seva germana Aloma que voldria vendre la casa. Però Aloma no va dir res. A la plaça de Catalunya van baixar del tramviai van agafar un taxi, Joan mirava dues senyores molt ben vestides. De sobte, Aloma va sentir que Joan li agafava el braç i li deia: -És el germà d'Anna.
Capítol IV:
Quan Aloma va veure al germà d'Anna no li va agradar gens. El germà d'Anna: Robert, va preguntar per Anna. Durant el viatge per a tornar, Robert i Joan van parlar de coses que Aloma no volia escoltar, però ella es va mantenircallada. De sobte, Robert si va donar compte i va canviar de conversa. Quan van arribar, Anna i Robert van abraçar-se. Dani, el fill d'Anna i Joan no va parar de fer preguntes durant el dinar i potser cauria malalt de tant menjar. El primer que es va presentar a l'endemà va ser el vell Cabanes i va parlar amb Robert d'Amèrica. La senyora Concepció també va vindre perquè volia conèixer a Robert. Coral,també va a anar a casa d'ells, Aloma li tenia molta envidia perqué era molt bella i fins i tot li molestava la seva reséncia.
Dani estava mig adormit en un racó i de sobte va venir Maria Baixeres . Va arribar Mercè que era la millor amiga de Aloma. De sobte Coral va dir : és molt tard tinc que anar-mei està fosc. Aloma va dir que ella i Robert l'acompanyarien ja que sino Joan volia acompan-la i aAnna li faria mal. Quan Coral se va anar a casa, Robert li va dir a Aloma que li agradava més ella. Aloma va eixir amb Robert i mentre passejaven van veure un cavall que tenia sang a la cuixa i Aloma no volia veure-lo.
Capítol V:
Dani es va posar malalt del tot i van ficar-lo al llit. Havien cridar al metge i el metge les va dir que sofria de tant menjar i que tindria que estar acostat al llitmolt dies per a curar-se, per tant, Robert i Aloma van fer canvis per la nit per a cuidar a Dani.
Capítol VI:
Anna no estava tranquil·la perqué Joan havia eixit i encara no havia tornat. Els dies passaven i Dani no acabava de posar-se bé. Anna va pensar que el remei podria ser salir de casa a altre lloc, per tant, va pensar en anar al camp d'una amiga seva: Carmen que disposava de diners i viviamolt be, però quan va arribar a casa de Carme a demanar-li ayuda, aquesta es trobava mal perquè el seu marit s'havia anat de la casa. Així que Anna i Dani van quedarse amb Carme i la seva filla per un temps.
Capítol VII:
Aloma es sentia feliç i no sabia per què. Aloma va decidir escriure una estona.
Capítol VIII:
Aloma va anar a l'estanc per a enviar la carta que havia escrit el dia passat i...