Anàlisi d'un conflicte bèl·lic

Páginas: 6 (1468 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2010
Adrià Alonso 21-05-08

HªContemporània

Anàlisis d’un conflicte bèl·lic (pàgina 299)

Els documents que observem a les pagines 298 i 299 tracten de tres mapes amb les seves respectives llegendes, un quadre amb la informació de cada país i una cronologia sobre l’Antiga Iugoslàvia. EL temaes l’Anàlisi de l’Antiga Iugoslàvia, després de la caiguda del comunisme. El període històric es desde 1990 fins 2001 quan Sèrbia i Montenegro definitivament es van independitzar.

L’Antiga Iugoslàvia esta situada a l’Europa oriental, a l’est d’europa, la formaven: Eslovènia, Croàcia, Sèrbia, (Kosovo i Voivodina), Macedònia, Montenegro, Bòsnia i Hercegovina. Els grups ètnics que hi havia eren:serbis, croats, musulmans i alguns pobles no tenien grups ètnics definits.
Els grups religiosos que h ihavien eren:
Sèrbia i Macedònia– Ortodoxa
Croàcia i Eslovènia – Catòlica
Voivodina i Montenegro – La majoria Ortodoxa
Kosovo – Musulmana
Bòsnia i Hercegovina – Musulmana iOrtodoxa

El pes que tenien a cada república és:
Sèrbia: 87,2% serbis, 2,5% Iugoslaus, 1,3 % albanesos, 3% musulmansCroàcia: 77,9% croates, 12,2 % serbis
Eslovènia: 87,6% eslovens, 2,7% croates, 2,4% serbis
Voivodina: 57,3% serbis, 16,9% hongaresos, 8,4% iugoslaus
Kosovo: 82,2% albanesos, 10% serbis
Macedònia: 64,6% macedonis, 21% albanesos, 4,8% turcs
Montenegro: 61,8% montenegrins, 14,6% albanesos, 4,2% iugoslaus, 14,6% musulmans
Bòsnia i Hercegovina: 31,4% serbis, 17,3% croates, 5,5% iugoslaus, 43%musulmans

El que entenc per qüestió balcànica és el conflicte durant una gran part del segle XIX i XX a tota l’Europa oriental. Va ser una aliança que va unir a Sèrbia, Montenegro, Grècia i Bulgària contra l’imperi otomà durant les guerres balcàniques.

Van haber-hi diversos conflictes:
-La primera guerra dels Balcans (octubre de 1912 – maig de 1913)
Al març de 1912, Sèrbia va establir untractat d’aliança amb Bulgària, el qual va ser apliat, poc temps despres, a Grècia i Montenegro. Vuit dies més tard, montenegro va declarar la guerra a l’imperi otomà. El 18 d’octubre, els aliats balcànics van entrar en guerra en suport de la causa montenegrina, un fet que va desfermar la primera guerra del Balcans. Durant els dos mesos que van seguir, l’aliança balcànica va aconseguir un seguit devictòries decisives sobre els turcs, i els van forçar a abandonar Albània, Macedònia. El otomans van signar un amistici amb Bulgària, Grècia i Sèrbia el 19 d’abril de 1913, i pocs dies despres amb Montenegro.

-La segona guerra dels Balcans (1913)
El 1 de juny de 1913, Grècia i Sèrbia van trencar l’aliança que teniem amb Bulgària, fet que va precipitar l’esclat de la segona guerra dels Balcans.Bulgària va haber de renunciar a Macedònia, que va ser repartida entre Sèrbia i Grècia. Les guerres dels Balcans van influenciar profundament el desenvolupament posterior de la història europea. El desmantellament de l’Imperi otomà d’Europa i el de Bulgària van crear així vives tensions en tot el sud-est d’europa. Bulgària i Turquia no van acceptar la derrota. Rússia va sortir decebuda de nohaber obtingut, en el curs de les negociacions, el control dels estrets. El acords de pau van crear un Sèrbia forta i ambiciosa, la qual, costreta a acceptar, l’any 1909, l’anexió de Bòsnia-Herzegovina per part d’Àustria, somiava d’unificar tots els eslaus del sud, Aquest fet va tenir per conseqüència de fer néixer un sentiment de por antiserbi a les veïnes Àutria i Hongria les quals, van esperarl’esclat d’una nova crisi per tel de poder esclafar Sèrbia.
Iugoslàvia es formar el desembre de 1918 sota el nom de Regne dels Serbis, Croats i Eslovens, amb la dissolució de l’Imperi austrohongarès. Aquest regne va ser ja conegut com a Iugoslàvia, nom que va adoptar a l’any 1929.

Després de la caiguda del Règim comunista: 1944 els partisans van declarar la restauració de Iugoslàvia com estat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi d'Un Personatge
  • Anàlisi D'Una Película: Germinal
  • Anàlisi D'Un Anunci Gràfic
  • Anàlisi d’un fiasco
  • anàlisi estadístic d'una notícia
  • Anàlisi d'una obra musical
  • Anàlisi d'un conflicte: CONFLICTE IRAN
  • Realització i anàlisi de resultats d'un antibiograma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS