Angel Guimera

Páginas: 2 (283 palabras) Publicado: 6 de noviembre de 2014
Angel Guimerà:
Gran dramaturg romàntic català. Va ser Mestre en Gai saber dels Jocs florals el 1877. Era molt catòlic, nacionalista i conservador. Les condicions d’AngelGuimerà:
Complex de mestís, mare canària i pare català.
Els seus pares es van casar quan ell ja havia nascut.
Fracàs amorós amb Maria Rubió.Podem dividir tres grans etapes teatrals:Tragèdies històriques en vers: Gal·la Placídia i Mar i cel.
Drames realistes en prosa: Tenen una estructura molt similar al triangle amorós que sempre acaba malament. I sontraduïts al castellà. Destaquen: Maria Rosa(1894) Terra Baixa(1896) i La filla del mar(1980)
Nous camins: Triomfa el teatre modernista i ell va provant d’adaptar-se als nous gustosperò sense gaire èxit. Destaquen: Sol, solet i l’Eloi. Més tard també va L'aranya (1906) i La santa espina (1907).
La segona etapa és en la que té més èxit. Els tres llibres dela trilogia (Maria Rosa, Terra Baixa i la Filla del mar) tenien en comú una mateixa estructura: el plantejament exposava els problemes, els quals determinaven el transcurs delsesdeveniments durant el nus, i en el desenllaç les passions individuals dels protagonistes desemboquen en la violència col·lectiva. El tema de la segona etapa és el drama rural.En aquesta etapa es consoliden les editorials catalanes i valencianes.
Manifestacions de caràcter popular, com obres de teatre, goig i col·loquis.
La burgesia adopta el costumaristòcrata d'escriure en castellà.
I dos poetes són els que marquen l'inici i el programa de la renaixença: Bonaventura Carles Aribau i Joaquim Rubió i Ors.
Que ha significat elteatre d’Angel Guimerà històricament?
La restauració plena i definitiva del teatre català.
La internacionalització del teatre català.
La millor tradició teatral catalana.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS