Anàlisi de les disposicions del currículum d’Educació Secundària Obligatòria en l’àmbit de l’ensenyament de la llengua i la literatura

Páginas: 20 (4943 palabras) Publicado: 8 de junio de 2013
Anàlisi de les disposicions del currículum d’Educació Secundària Obligatòria en l’àmbit de l’ensenyament de la llengua i la literatura

Decret 112/2007, de 20 de juliol, del Consell, pel qual s’establix el currículum de l’Educació Secundària Obligatòria a la Comunitat Valenciana DOGV 5562 [24-7-2007]

TASCA
Lectura atenta en grups de 4 persones de les 52 primeres pàgines del document (de la30402 a la 30453), per tal de respondre a les preguntes següents:

PREGUNTES

Preàmbul

1. Segons la Llei 4/1983, de 23 de novembre, de la Generalitat, d’Ús i Ensenyament del Valencià, quina matèria s’ha d’impartir en l’educació secundària al nostre territori, a més de les establertes pel Reial Decret 1631/2006, de 29 de setembre?
Quina “capacitat” han d’adquirir els alumnes en aquestallengua? Penses que està ben delimitat el nivell d’exigència? Quina explicació sociolingüística penses que pot haver-hi darrere d’aquesta comparació entre les dues llengües?

L´ensenyament del valencià.
Capacitat per a utilitzar oralment i per escrit el valencià en igualtat amb el castellà.
Sí, perquè el decret estableix la igualtat entre les dues llengües.
Que la realitat social ens demostraque no hi ha un tractament d´igualtat entre les dues llengües.

2. De quins aspectes dóna compte el present decret?

Fixa les ensenyances mínimes amb la finalitat d´assegurar una formació comuna.
Inclou els objectius, els continguts, els criteris d´avaluació, de promoció i de titulació i la realització de les proves extraordinaries de setembre corresponents a cada una de les matèries queintegren l´etapa de l´educació secundaria obligatoria.
Fa referència a les competències bàsiques.
Assenyala el doble caràcter de l´etapa: d´una banda proporciona a l´alumnat el bagatge necessari per a la incorporació al món laboral, i d´una altra banda, preparar amb garanties d´aprofitament i superació per a que l´alumnat continue els estudis.
A més a més, té en compte l´evolució i els granscanvis que es donen en estes edats, la cual cosa obliga a conciliar la formació comuna amb l´atenció a la diversitat.
Remarca que l’educació secundària obligatòria ha d’implicar una progressió respecte a l’etapa anterior i ha de garantir una formació teòrica que puga anar incrementant al llarg de la vida, guiada per la curiositat intel·lectual com a estímul per a l’aprenentatge permanent.Estableix que la intervenció educativa ha de contemplar com a principi la diversitat de l’alumnat, i garantir-ne el desenrotllament personal de tot l’alumnat, al temps que una atenció individualitzada en funció de les necessitats de cada alumna i alumne.
Posa a la disposició de l´alumnat diversitat de programes i opcions com ara els programes de diversificació curricular, els programes de qualificacióprofessional inicial etc.
Considera especialment l´ensenyança de les llengües estrangeres tant per la ciutadania comuna, la construcció de la qual és un objectiu prioritari de la Unió Europea, com per l’arribada de població immigrant amb altres llengües i costums.
Assenyala que, a la nostra comunitat, l´aprenentatge escolar de les dos llengües cooficials dins del currículum ha de convertir-se enun instrument d´aprenentatge en el marc del programa o programes d´educació plurilingüe.

Contrasteu aquests aspectes amb els que apareixen a l’apartat DECRETE, Article 1, apartat 2. Quin nou aspecte hi apareix?

Mètodes pedagògics.

3. Els fonaments de la intervenció educativa. Què volem formar, segons les directrius del currículum: professionals, ciutadans o les dues coses? Copia lesfrases que al·ludeixen a aquest extrem. Veieu també l’apartat DECRETE, Article 3. Finalitat.

Les dues coses
‘...proporcionar a l’alumnat el bagatge necessari per a la incorporació al món laboral…’, ‘…s’ha tingut en compte l’evolució i els grans canvis que es donen a estes edats, per tal de preparar els alumnes per a l’exercici dels seus drets i obligacions en la vida com a ciutadanes i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Análisi De Los Lineamientos Políticos Y Estratégicos De La Educación Secundaria Obligatoria
  • LLengua, literatura i educació
  • Secundaria obligatoria
  • Secundaria Obligatoria
  • Secundaria obligatoria
  • Resum De La Pàgina 50 A 55 Llengua Castellana I Literatura
  • Solucions Llengua Catalana i Literatura Barcanova Pàgina 37 Reflexió Lingüística
  • Llengua i mitjans de comunicació

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS