Anàlisi D Un Article De Recerca

Páginas: 5 (1201 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015



Dades d’identificació
Nom de l’estudiant: Yasmina Ramírez Berlanga
Professora: Mercedes Ahumada Torres

Barcelona, Març del 2014




Qüestions prèvies


Títol de l’article i autors del treball d’investigació

Construir representacions compartides entre iguals. Pilar Lacasa, Pilar Herranz.

Explicar els motius de la elecció de l’article

Si bé és cert, l’elecció de l’article no vaser meva, però havent llegit el seu contingut, puc justificar aquesta elecció en base a les circumstàncies que envolten la seva investigació, qüestions com la d'analitzar la construcció conjunta del coneixement en situacions de resolució de problemes, posant un accent especial en les representacions compartides que el nen va construint de la tasca, aquesta i d’altres qüestions són les quejustifiquen aquesta elecció, donat que això pot ser d’utilitat per al projecte grupal que estem duent a terme de forma paral·lela a aquesta activitat 2.

Fer un breu resum del contingut de l’article d’investigació que s’analitza

En aquest treball s'examina la construcció social del coneixement en nens de cinc i set anys quan han de resoldre problemes que els proposen els adults.


L'objectiu que éspersegueix és el d’analitzar el procés que segueixen els nens per arribar a elaborar representacions compartides d’una situació. El punt de partida consisteix a definir unitats d'anàlisi que siguin capaces d'integrar el social i el cognitiu en dimensions d'un sol procés. Els «referents compartits», presents en el grup i expressats en les converses infantils o en les activitats orientades a aconseguir unameta comuna en la tasca, s'han revelat com un instrument molt útil per definir unitats d'anàlisi que van més enllà de l'activitat individual. Els resultats del treball mostren diferències en el procés a través del qual els nens van arribar a construir representacions compartides de la tasca. L'edat i el nombre de nens que interactuaven en cada grup apareixen com dues variables especialmentsignificatives.

Explicar quina és l’aportació de la investigació escollida de cara al projecte d’investigació que realitza el grup

Fent un enfocament global no podem fer una aportació adient, però centrant-nos en una variable concreta si, i aquesta variable seria la que englobaria les diferents tipus de relacions amb adults, més explícitament i tal i com se cita al treball comú: Relacions adults vsinfants.

Citar l’article d’investigació segons les normes APA

Lacasa, Pilar. Herranz, Pilar (1992). Construir representacions compartides entre iguals, Temps d’educació, Nº 8, 245-288.














Qüestions pròpies de l’anàlisi que s’ha de treballar en base a l’article



ASPECTE A
ANALIZAR

INVESTIGACIÓ ESCOLLIDA

ANÀLISI CRÍTIC
PERSONAL
AREA
D’ESTUDI


Situacions d’interacció.FINALITAT I OBJECTE
D’
ESTUDI

Determinar els mecanismes que afavoreixen el desenvolupament
del coneixement en situacions interactives.


Personalment, no m’hauria centrat en situacions interactives entre iguals, com és el cas de l’article, sinó que hauria anat més enllà, i hauria afegit també la interacció amb l’adult, donat que és el que a mi m’interessa analitzar de forma precisa.

PREGUNTAINVESTIGACIÓ
I HIPÓTESIS


- Com poden arribar els nens a compartir un món de significats amb els seus companys?

- Els nens necessiten la companyia i la interacció constant amb un adult per captar major quantitat d’informació i així tenir el seu exemple a seguir.

-... I amb l’adult?
PLANTEJAMENT DEL
PROBLEMA I MARC TEÒRIC

En primer lloc, s’observa una evolució que han seguit els investigadors durantI'última dècada i es ressalta com sembla que coincideixen en la recerca d'unitats d'anàlisi que integrin el fet social i el fet cognitiu quant a dimensions d'un sol procés. Des d'aquesta perspectiva els investigadors es pregunten com poden arribar els nens a compartir un món de significats amb els seus companys. En segon Iloc, s’observa com el tipus de relacions que els nens mantenen entre ells...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GUIO D ANALISI PICTORIC
  • Anàlisi I Seguiment D Un Procés Electoral
  • ARTICLE D OPINI ROSELLA
  • recerca
  • Article
  • Article
  • Article
  • Article

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS