Apunte 4º eso voleibol

Páginas: 10 (2317 palabras) Publicado: 18 de enero de 2012
EDUCACIÓ FÍSICA VOLEIBOL

IES LA TORRETA d’ELDA 4t ESO 1a AVALUACIÓ

Nom i Cognoms: _________________________ ____________________________ Curs: ________ Data d’entrega: ___________________________ Professorat: Salvador García

Departament d’Educació Física. IES La Torrera d’Elda (Alacant)

Pàgina 1

1. UN POC D’HISTÒRIA
En l'antiga Roma de l'any 290 a. de JC es practicava un jocanàleg al voleibol, anomenat “TRIGON”, que es pot considerar el primer antecedent històric del qual es té coneixement. En l'Edat Mitjana, es jugava a una varietat anomenada “joc del baló”, que més tard, rebria a Alemanya el nom de “faustball”.

En relats dels conquistadors en els seus viatges a Colòmbia, Terra del Foc, Xina i Nou Mèxic, també s'esmentaven jocs semblants al voleibol. Però del que nohi ha dubte, és que el voleibol que nosaltres coneixem avui, va ser creat el 1895 per WILLIAM G. MORGAN, director esportiu de la IMCA (Young Menas Christian Association) de Holyoque, Massachussets (EUA). Buscava un esport més tranquil que el bàsquet i que es pogués practicar en un terreny més reduït, en sala, i fins i tot que servís d'esbarjo després de les sessions de gimnàstica dels seus alumnes.Per a aquesta fi, es va inspirar en altres esports, prenent algun dels seus elements:     del beisbol va prendre el batre o colpeix. de l'handbol va prendre que es jugués amb la mà. del tennis va prendre la xarxa, col·locant-la creuant el gimnàs a una altura de 1.98 metres. va prendre del bàsquet el baló, encara que sense coberta exterior, o sigui, només la càmera perquè pogués ser colpejadaamb les mans, sense que els seus alumnes es feren mal.

A aquest joc li va donar el nom de “MINTONETTE": consistia a pegar-li a la pilota o batre-la amb les mans, per sobre de la xarxa, en una i altra direcció. Des dels Estats Units, aquest joc es va propagar ràpidament per tot el món i va arribar a Europa, principalment, per la influència de les tropes americanes que van participar en laPrimera Guerra Mundial. (1914-18). A Espanya es coneix aquest joc en l'any 1920 i es va editar el primer reglament en l'any 1925 per l'Escola d'Educació Física Militar de Toledo.
Pàgina 2

Departament d’Educació Física. IES La Torrera d’Elda (Alacant)

2. COM I AMB QUÈ JUGUEM?

Segons les Regles i Comentaris Internacionals de Joc, actualment en vigor després de l'Olimpíada de Barcelona, "Elvoleibol és un esport col·lectiu jugat per dos equips de 6 jugadors en una pista de 18 x 9 metres dividida en dos camps iguals per una línia central sobre la qual es troba la xarxa d’1 metre d'ample, a una altura de 2,43 m per a homes i 2,24 per a dones.        Objectiu de joc: intentar passar el baló a l'altre camp per sobre la xarxa per a aconseguir un punt. Com aconseguir un punt:s'aconsegueix un punt quan: o El baló toca en el sòl del camp contrari. o El baló, després de donar en un contrari, va fora, o toca el sòl del seu camp. Jugadors: cada equip el componen 12 jugadors. 6 juguen simultàniament en la pista. Inici d'un set: en començar un set els jugadors han de situar-se tres davant (davanters) i tres darrere (defenses). Servei: quan un equip aconsegueix un punt, té dret atraure. Rotació: en aconseguir un punt recuperem el dret al servei, és obligatori realitzar una rotació. En ella, els jugadors roden una posició en el sentit de les agulles del rellotge. Qui guanya el partit: l'equip que aconsegueix guanyar tres sets. No hi ha límit de temps. En cas d'empat a dos sets, es juga un cinquè i definitiu set. Un set es guanya quan un equip aconsegueix sumar 25 punts. Sis'arriba a la puntuació de 24-24, se segueix jugant fins que un dels equips aconseguisca dos punts de diferència (26-24, 27-25,...). Si s'arriba al cinquè set, aquest es juga a 15 punts, amb una diferència de dos punts si s'arriba al resultat de 14-14. El baló pesa 260 - 280 grs i amida 65 -67 cms de circumferència.



Departament d’Educació Física. IES La Torrera d’Elda (Alacant)

Pàgina 3...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Apuntes De Voleibol
  • Apuntes voleibol
  • 4º ESO
  • 4º de eso
  • El voleibol
  • El voleibol
  • El Voleibol
  • Voleibol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS